Cześć dziewczyny
napioszcie co o tym myślicie:
dzisiaj rano zjadłam parę łyżek przeterminowanego serka typu serek z ziołami do smarowania chleba, po zjedzeniu tych pau łyżek poczułam pleśń, serek był przeterminowany;
w sumie na opakowaniu pisłao ze jest wyprodukowany z mleka pasteryzowanego ale nie jestem do końca pewna czy splesniały serek nie zawiera pałeczek listeriozy.
jakie jest ryzyko zarażenia listeriozą?
5 odpowiedzi na pytanie: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?
Re: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?
Myślę, że nikłe…
Kamelia i Junior (-ka)
(14.10.2003)
Re: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?
jak mi sie zdarzy cos takiego to zawsze sobie tlumacze ze czasem jem cois w knajpach i wcale nie wiem co oni tam podaja i jakos nic sie nie stalo. Nie martwilabym sie na twoim mijscu.
pozdrawiam,
beata i filip
Re: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?
Kobieto, czy Ty aby nie przesadzasz w wyszukiwaniem problemów w otoczeniu???
,
Magda, Rafał i Albercik (7.09.03)
Re: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?
miałam ochotę napisać coś podobnego 🙂
Kaśka z Natusią (15 miesięcy 🙂
Re: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?
listeria może się znaleźć w serze produkowanym z niepasteryzowanego mleka. Podczas pasteryzacji ewentualne bakterie są likwidowane
Kaśka z Natusią (15 miesięcy 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: listerioza – jakie jest ryzyko zarażenia?