łosoś w dzwonkach, kilka zabrów czosnku (5 na 2 osoby)
oliwa z oliwek, masło, sok z cytryny, posiekany rozmaryn
Z podwójnie złożonej folii aluminiowej przygotować „kokilkę. Ułożyc w niej czosnek wlać oliwę, zawinąć folię i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez kilka minut. Ostrożnie odwinąć folię, wraz z czosnkiem przelać do miksera, dodać masło i zmiksować na „gładko” Łososia podzielić na porcję, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Porcje łososia ułożyć na posmarowanej oliw ą blasze, każdą polać sosen z czosnku i posypać rozmarynem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni C przez około 15 minut.
Pyszności – moja pierwsza ryba jaką robiłam 🙂 i nawet taki rybny niejadek jak ja… zjadł ze smakiem…
Justonka i Jaś
Znasz odpowiedź na pytanie: