Mam wyniki badań!!POMOCY!!

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #59067

    maszula

    Immunologia:
    Prolaktyna 19,60 ng/ml (norma 3,0-18,5),co mam robić?!!!
    Tyreotropina (TSH) 2,040 (norma 0,460-4,680),czyli jest ok z tarczycż?

    Koagulologia:
    I tu są chyba problemy

    APTT-Profil
    Czas kaolinowo-kefalinowy (aPTT) 44,10 sek (norma 25-36)!!!
    Ratio aPTT 1,52 (norma 0,85-1,20)!!!
    TT-Profil
    Czas trombinowy (TT) 16,20 sek (norma 10,70-13,70)!!!!

    Wszystkiego jest zadużo!!Co to oznacza,jak mam się leczyć?

    Czy to mogło być przyczyną ciąży biochemicznej w poprzednim cyklu?Pomocy!!
    Pozdrawiam Maszula i Aniołek Aleksander Filip (22.03.04-04.04.04)

    #754626

    mkkafe

    Re: Mam wyniki badań!!POMOCY!!

    Nie wiem nic poza prolaktyna – masz za wysoka ale jak widze zrobiona bez obciazenia. Jednak narazie wstrzymalabym sie z robieniem zcegokolwiek w tym kierunku, masz za soba ciaze biochemiczna a prolaktyna wzrasta juz od poczatku ciazy wiec wynik moze byc zaburzony. Trzeba odczekac i powtorzyc. Reszta – nie pomoge. Wesolych Swiat!!!

    Monika (12 cykl) i Agatka 4,5r



    #754627

    Anonim

    Re: Mam wyniki badań!!POMOCY!!

    nie znam sie na innych wynikach, ale w prolaktynie masz zle normy.Norma to do 25, a ja tez mam 19 i lekarz przepisal mi Bromergon i juz po miesiącu jest ok.To najmniejszy problem.
    Reszty nie znam.

    35cykl/ 11po zabiegu

    #754628

    karla33

    Re: Mam wyniki badań!!POMOCY!!

    Jedyne o czym mam jakieś pojęcie to prolaktyna, ja też mam ja zbyt wysoką i biorę bromergon na zbicie. Dalej nie mam pojęcia, ale myślę, że znajda sie tu dziewczyny które ,powidzą coś na pozostałe tematy.

    Pozdrawiam

    Karla33

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close