Masełko Maduxi? :)

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)
  • Autor
    Wpisy
  • #115692

    kiara

    Nie wiem gdzie szukać, a naczytałam się, że pyszny i bym zrobiła:)

    #5363670

    maduxia

    Kiara
    Masło najpierw trzeba ubić w mikserze, jak na krem do tortu, z 10 minut, zbierając często ze ścianek. A potem, jak juz zbieleje, to robisz jak chcesz 🙂 Ja dolewam troche oliwy, wtedy lepiej się smaruje nawet prosto z lodówki, całą masę posiekanych świeżych ziół, do tego można troche suszonch, albo i same suszone, ale nie polecam- za suche wszystko wychodzi. Obowiązkowo dużo posiekanej pietruszki, duzo soli, można czosnek, ja daję, ale tak 1/2 ząbka na pół kilo masła, można skórkę otartą z cytryny… Smak zależy od kompozycji ziół, daję np. szałwię, ale mało, bo ona ma strasznie mocny smak, rozmarynu też nie za dużo. Szaleję z tymiankiem i oregano, szczypta suszonej lawendy, no co sie chce i co sie ma.

    Tych ziół trzeba naprawdę dużo, one w tym maśle autentycznie znikają, na taka porcję ok 500-600 g masła wychodzi mi czubaty talerz od zupy 😀



    #5363671

    kiara

    Dzięki Madox:Buziaki::Buziaki:

    #5363672

    maduxia

    ależ proszę. 🙂

    #5363673

    lulka77

    I mnie zaciekawiło musze zrobic tylko ta ilośc ziół troszkę mnie ździwiła ale co tam zrobię w pierwszej kolejności.

    #5363674

    baniutka

    Zamieszczone przez maduxia
    Kiara
    Masło najpierw trzeba ubić w mikserze, jak na krem do tortu, z 10 minut, zbierając często ze ścianek. A potem, jak juz zbieleje, to robisz jak chcesz 🙂 Ja dolewam troche oliwy, wtedy lepiej się smaruje nawet prosto z lodówki, całą masę posiekanych świeżych ziół, do tego można troche suszonch, albo i same suszone, ale nie polecam- za suche wszystko wychodzi. Obowiązkowo dużo posiekanej pietruszki, duzo soli, można czosnek, ja daję, ale tak 1/2 ząbka na pół kilo masła, można skórkę otartą z cytryny… Smak zależy od kompozycji ziół, daję np. szałwię, ale mało, bo ona ma strasznie mocny smak, rozmarynu też nie za dużo. Szaleję z tymiankiem i oregano, szczypta suszonej lawendy, no co sie chce i co sie ma.

    Tych ziół trzeba naprawdę dużo, one w tym maśle autentycznie znikają, na taka porcję ok 500-600 g masła wychodzi mi czubaty talerz od zupy 😀

    boshe…. na samą myśl
    slinka mi cieknie:Wow!::Wow!::Wow!:



    #5363675

    maduxia

    Zamieszczone przez lulka77
    I mnie zaciekawiło musze zrobic tylko ta ilośc ziół troszkę mnie ździwiła ale co tam zrobię w pierwszej kolejności.

    bo ona ma być zielone. Jak dasz mniej, to na chlebie będzie samo maslo i tylko w kilku miejscach kawałeczki ziół, a ma być duuuuuuużo, żeby nic już nie trzeba było dodawać, zżadnej wędliny, sera.

    Bania :Hyhy:

    #5363676

    baniutka

    Zamieszczone przez maduxia
    bo ona ma być zielone. Jak dasz mniej, to na chlebie będzie samo maslo i tylko w kilku miejscach kawałeczki ziół, a ma być duuuuuuużo, żeby nic już nie trzeba było dodawać, zżadnej wędliny, sera.

    Bania :Hyhy:

    Ty wiesz, nieeeee:Wow!:

    #5363677

    baniutka

    Zrobiłam ze św. zioł
    ten smak hmmm:Kocham:
    nie da się opisać:D

    #5363678

    nunak

    boshe jakie to było…….. dobre……………

    chyba wykonam w domu????



    #5363679

    maduxia

    zdaje się, że w zlotowym przesoliłam z pietruszką, nespa?

    #5363680

    nunak

    Zamieszczone przez maduxia
    zdaje się, że w zlotowym przesoliłam z pietruszką, nespa?

    absolutly not…..



    #5363681

    gobin

    Zamieszczone przez maduxia
    zdaje się, że w zlotowym przesoliłam z pietruszką, nespa?

    nic a nic mało czosnku było :Hmmm…:

    #5363682

    nunak

    Wyciągam
    Będę robić

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close