Masło klarowane – do czego używacie?

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #116998

    goracakawa

    Witam

    Pierwszy raz zakupiłam – poleciła mi sąsiadka do ryby.
    Też używacie? Do czego szczeglnie?

    #5437891

    nunak

    Zamieszczone przez GorącaKawa
    Witam

    Pierwszy raz zakupiłam – poleciła mi sąsiadka do ryby.
    Też używacie? Do czego szczeglnie?

    jajecznica jest na tym boska…….
    rybe też bym na tym usmazyła……



    #5437892

    k-j

    do smażenia-przede wszystkim,nie pali sie jak zwykłe masło,oliwa czy olej.

    moja mama smaży na nim rybkę (karp wychodzi super smaczny),ale wszelkie mieska tez mozna smażyc na nim

    #5437893

    goracakawa

    Jestem zachwycona – upiekłam na nim karpia i pieczarki – cudo.
    Z pewnością pozostanie w mojej kuchni i o dziwo – nie trawię zwyklego masła (cały czas go czuje po zjedzeniu) – to klarowane mi nie zaszkodziło.

    #5437894

    agaz

    Smaze ryby i grzyby i czasem filety z kurczaka

    #5437895

    morena

    do podsmażenia mięsa wołowego, wieprzowego i dziczyzny przed duszeniem
    do jajecznicy



    #5437896

    agaz

    Ja go nie kupuje tylko sama klaruje

    #5437897

    regi

    a jak to robisz?

    #5437898

    aga4

    Tez nie mialam jeszcze!Trochę drogie jak na moją kieszeń :)Ale może faktycznie mozna samej takie stworzyć-piszcie przepis!

    #5437899

    usianka

    Zamieszczone przez Regi
    a jak to robisz?

    Zamieszczone przez Aga4
    Tez nie mialam jeszcze!Trochę drogie jak na moją kieszeń :)Ale może faktycznie mozna samej takie stworzyć-piszcie przepis!

    Masło do garnka, roztopić, pozwolic chwilke odstać – tłuszcz się oddzieli i będzie na wierzchu. Zlac delikatnie, białe z dna garnka won.

    Ja tez uzywam do smażenia i zaprawiania tego co zaprawiam masłem.

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close