mięso wieprzowe na szaszłyk – jak przyrządzić?

kupiłam trochę mięsa wieprzowego z szynki, takiego na gulasz
i wymyśliłam, że ponadziewam to na patyki i zrobię szaszłyki – w piekarniku
tylko teraz – jak to mięso przygotować, żeby takie miękkie i kruche jednocześnie wyszło? Wcześniej w jakoś wcześniej w marynatę wsadzamy? Ale w jaką? Jak długo to potem piec, w jakiej temp?
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, najlepiej jeszcze dzisiaj 😉

2 odpowiedzi na pytanie: mięso wieprzowe na szaszłyk – jak przyrządzić?

yoko Dodane ponad rok temu,

ja lubie zamarynowane w winie:) albo piwie + zioła.
czasem marynuje w takich gotowych marynatach do kupienia w sklepie.

gargamelek Dodane ponad rok temu,

ja też marynuje w gotowych marynatach z Kamisa. super jest orientalna i czosnkowa. trzeba obtoczyć mięsko tylko 1/2h przed pieczeniem i jest rewelacyjne.

Znasz odpowiedź na pytanie: mięso wieprzowe na szaszłyk – jak przyrządzić??

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
WYPOWIEDZENIE A ODPRAWA
Niedawno pytałam Was, czy wracać mam do pracy czy nie. Dzięki Wam podjęłam decyzję, że wrócę, wróciłam no i się zdziwiłam, bo dostałam wypowiedzenie. Zaraz kończy mi się okres wypowiedzenia.
Czytaj dalej
Mam z dzieckiem taki problem
gorączka - kiedy zbijać?
W sumie to jestem dość samodzielna zazwyczaj jeśli chodzi o radzenie sobie z chorobami Baśki, ale teraz mam problem. Pierwszy raz jest tak, że złapała gorączkę ponad 39 stopni w
Czytaj dalej