mięso wieprzowe na szaszłyk – jak przyrządzić?

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #100281

    morena

    kupiłam trochę mięsa wieprzowego z szynki, takiego na gulasz
    i wymyśliłam, że ponadziewam to na patyki i zrobię szaszłyki – w piekarniku
    tylko teraz – jak to mięso przygotować, żeby takie miękkie i kruche jednocześnie wyszło? Wcześniej w jakoś wcześniej w marynatę wsadzamy? Ale w jaką? Jak długo to potem piec, w jakiej temp?
    Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi, najlepiej jeszcze dzisiaj 😉

    #2620865

    yoko

    ja lubie zamarynowane w winie:) albo piwie + zioła.
    czasem marynuje w takich gotowych marynatach do kupienia w sklepie.



    #2620866

    gargamelek

    ja też marynuje w gotowych marynatach z Kamisa. super jest orientalna i czosnkowa. trzeba obtoczyć mięsko tylko 1/2h przed pieczeniem i jest rewelacyjne.

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close