MŁODA KAPUSTA i co dalej…..

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 15)
  • Autor
    Wpisy
  • #114569

    nunak

    Biedronki i inne supermarkety zawalone obecnie kapustami….. tanimi kapustami
    Mi sie pomysły skończyły na jej przetwarzanie
    Zrobiłam już chyba z 5 garów kapusty z kiełbaską i koperkiem
    Od Tesciowej dostałam gołębie….

    i co dalej…..
    co z niej zrobić żeby nudno nie było……:Fiu fiu:

    #5267510

    olusia

    Ja kroję taką kapuchę na 4 części. Gotuję. I taką ćwiartkę podaję na talerz, polewam bułką tartą z masłem.

    Moja mama kroi kapustę na plastry (ok 2-3 cm) i smaży jak kotlety (panieruje w jajku i bułce).

    Lubię zapiekankę z kapusty. Kroję kapustę i daję na dno naczynia żaroodpornego, na to kalafior, ziemniaki, jakaś kiełbacha i znów kapusta. I do piekarnika na 1,5-2 godz.



    #5267511

    smoki

    Z fasolą jaśkiem zrób.

    Gotujesz kapuchę, gotujesz jaśka i mieszasz. Doprawić można masłem i odrobiną koncentratu pomidorowego.

    Po prostu inny wymiar kapusty 🙂

    #5267512

    agmami

    ja robie tak:
    poszatkować, dodac mnóstwo piór zielonej cebulki i koperku, zalać wodą, jak zmięknie zabielić śmietaną z mąką, doprawić sól, pieprz, maggi . do mielonych, schabowych, piersi z kurczaka jest pyszna

    #5267513

    nunak

    Zamieszczone przez Olusia
    Ja kroję taką kapuchę na 4 części. Gotuję. I taką ćwiartkę podaję na talerz, polewam bułką tartą z masłem.

    Moja mama kroi kapustę na plastry (ok 2-3 cm) i smaży jak kotlety (panieruje w jajku i bułce).

    Lubię zapiekankę z kapusty. Kroję kapustę i daję na dno naczynia żaroodpornego, na to kalafior, ziemniaki, jakaś kiełbacha i znów kapusta. I do piekarnika na 1,5-2 godz.

    taa ….. wersja na kalafiora też mi znana

    Zamieszczone przez smoki
    Z fasolą jaśkiem zrób.

    Gotujesz kapuchę, gotujesz jaśka i mieszasz. Doprawić można masłem i odrobiną koncentratu pomidorowego.

    Po prostu inny wymiar kapusty 🙂

    o to fajne…… dzięki

    #5267514

    ztforka

    Duszona na maśle z jabłkiem lub agrestem :Wow!:



    #5267515

    zozo

    Gotowana z boczkiem i kiełbaską i dokwaszona octem. Mniam.

    Gdyby nie to, że karmię, to sama bym zjadła :Fiu fiu:

    #5267516

    bep

    Zamieszczone przez ztforka
    Duszona na maśle z jabłkiem lub agrestem :Wow!:

    No i się obśliniłam…
    Z agrestem można zrobić pyszny bigosik 😉

    #5267517

    bep

    Polecam surówki wszelkiego rodzaju. Moja ulubiona: kapucha, starta marchew i szczypiorek albo cebula w piórka + sól, cukier, pieprz, sok z cytryny i olej… Czasem też starta rzodkiewka. No uwielbiam :Wow!:
    Można też kombinować z majo i groszkiem, kukurydzą… :Hyhy:

    #5267518

    jaewa

    Ja jestem mięsożerna, ale taką młodą kapuchę to uwielbiam bez dodatków mięsnych tylko: kapusta, koper, masło, sól (ewentualnie kostka czy ziarenka smaku). Kiedyś dodałam pieczarki i kiełbasę to mi tylko smak zepsuły. Polecam taką prostą wersję, wystarczy trochę poddusić i można jeść.



    #5267519

    fasolada

    pychota-polecam!
    poza tym bigos z samej mlodej kapusty, lazanki z kapusta, kapusta z koperkiem albo z zasmazka…

    #5267520

    banita

    ja uwielbiam cos takiego:
    karczek kroi się w plastry, przyprawia
    kapuste kroi sie tez w plastry
    w naczyniu żaroodpornym układa się wzdłuż naczynia (nie warstwami!)- plaster kapusty, plaster karczku; zalewa się butelką pikantnego ketchupu i do piekarnika
    pycha!



    #5267521

    bep

    Zamieszczone przez banita
    ja uwielbiam cos takiego:
    karczek kroi się w plastry, przyprawia
    kapuste kroi sie tez w plastry
    w naczyniu żaroodpornym układa się wzdłuż naczynia (nie warstwami!)- plaster kapusty, plaster karczku; zalewa się butelką pikantnego ketchupu i do piekarnika
    pycha!

    :Wow!:Widać, że kobieta pracująca. Szybkie, proste i pyszne :Wow!:
    Na 100% zrobię 😀 Dzięki wielkie :Wow!:

    #5267522

    claudia84

    Dziewczyny a podajcie mi jak zrobić taką zasmażaną kapustke z koperkiem uwielbiam a nigdy mi nie wychodzi:Foch:

    #5267523

    fasolada

    Zamieszczone przez Bep
    :Wow!:Widać, że kobieta pracująca. Szybkie, proste i pyszne :Wow!:
    Na 100% zrobię 😀 Dzięki wielkie :Wow!:

    moj m tez pracujacy, a jednak codziennie spedza 1-2h w kuchni :p

    imo to kapusta moze byc albo zasmazana, albo z koperkiem i smietanka…

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 15)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close