Mozzarella z pomidorami i bazylią-Ekstra -Jersay

No hej !
Własciwie nie wiem czemu zdradzam wam ten przepis -bo do tej pory była to moja tajemnica…chyba bardzo Was lubie…

Składniki: ( 2 osoby)
1 op. mozzarelli w wodzie
2 pomidory
3 pieczarki
1/2 kapustu pekińskiej
czosnek granulowany lub świezy
olej
1/2 cytruny
bazylia susz.
sól
Bagietka i masełko

Bagietkę kroimy i smarujemy masłem.Następnie posypujemy solą,czosnkiem i bazylią .Takie pieczywko wkładamy do piekarnika i opiekamy do póki leciutko się nie zrumieni.

Pora na Mozzarelkę:
Kapustę bardzo drobno siekamy ( najlepiej w Malakserze )- na miazgę.Wysypujemy na półmisek tworząc tylko delikatną wysciółkę.To samo robimy z pieczarkami (również bardzo drobno i nie za duzo) Taką kołyderkę polewamu sosem z 2 łyzek oleju, 3 łyżek wody, soku z półówki cytryny, czosnku granulowanego, soli i bazyli.
Wiekszą część sosu zostawiamy do polania kluczowej mozzarelki.
Na tą skropioną kołyderkę układamy pokrojonego pomidorka na przemian z plastrami mozzarelli.Posypujemy bazylią i zalewamy resztką sosu.Odstawiamy na 5 min. ..i Gotowe !!!
Pychotka a przepis jest od samego przystojnego włocha który prowadzi restauracje, więc nie zdziwcie się jak mąż i znajomi zbaranieją z uwielbienia …ha ha!
Pyszne ,zdrowe i na upały po prostu genialne!
Buziaczki Anja i Łukaszek z 03.11.03

Książka kucharska
Pierś z kurczaka w zlewie śmietanowej-Sisi27
1.Pierś z kurczaka - ilość zależna od głodomorów- nie rozbita, pokrojona jak się chce - mogą być kawałki jak na kotlety albo mniejsze. 2. Do śmietany dodajemy 2 op.zupki w
Czytaj dalej
Książka kucharska
Sernik niemiecki -pikpok
Polecam przepyszny:))) SERNIK NIEMIECKI 500 g twarogu 500 ml śmietany 4 jajka 200 g cukru pudru 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru waniliowego 100 g rodzynek 1 cytryna tarta
Czytaj dalej