Mozzarella z pomidorami i bazylią-Ekstra -Jersay

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #19365

    annah

    No hej !
    Własciwie nie wiem czemu zdradzam wam ten przepis -bo do tej pory była to moja tajemnica…chyba bardzo Was lubie…

    Składniki: ( 2 osoby)
    1 op. mozzarelli w wodzie
    2 pomidory
    3 pieczarki
    1/2 kapustu pekińskiej
    czosnek granulowany lub świezy
    olej
    1/2 cytruny
    bazylia susz.
    sól
    Bagietka i masełko

    Bagietkę kroimy i smarujemy masłem.Następnie posypujemy solą,czosnkiem i bazylią .Takie pieczywko wkładamy do piekarnika i opiekamy do póki leciutko się nie zrumieni.

    Pora na Mozzarelkę:
    Kapustę bardzo drobno siekamy ( najlepiej w Malakserze )- na miazgę.Wysypujemy na półmisek tworząc tylko delikatną wysciółkę.To samo robimy z pieczarkami (również bardzo drobno i nie za duzo) Taką kołyderkę polewamu sosem z 2 łyzek oleju, 3 łyżek wody, soku z półówki cytryny, czosnku granulowanego, soli i bazyli.
    Wiekszą część sosu zostawiamy do polania kluczowej mozzarelki.
    Na tą skropioną kołyderkę układamy pokrojonego pomidorka na przemian z plastrami mozzarelli.Posypujemy bazylią i zalewamy resztką sosu.Odstawiamy na 5 min. ..i Gotowe !!!
    Pychotka a przepis jest od samego przystojnego włocha który prowadzi restauracje, więc nie zdziwcie się jak mąż i znajomi zbaranieją z uwielbienia …ha ha!
    Pyszne ,zdrowe i na upały po prostu genialne!
    Buziaczki Anja i Łukaszek z 03.11.03

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close