Murzynek palestyński

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #89339

    kasia

    2 kostki margaryny
    2 szklanki cukru
    6 łyżek wody
    6 łyżek kakao ( ja daję kakao wedel )

    Wszystko to zagotować

    —————————————————

    Do wystudzonej masy dodać:
    6 łyżek wódki
    6 żółtek
    olej migdałowy

    Wszystko wymieszać i odlać 2 szklanki.

    ———————————————————-

    To co odlane narazie odstawić, a do pozostałej masy dodać:

    1,5 szklanki mąki
    1 łyżczkę proszku do pieczenia
    pianę z 6 białek

    I piec to 45 min w temp 180 st.
    ————————————————————————

    Upieczone ciasto przekrajamy na dwie części i przekładamy marmoladą, lub dżemem wiśniowym ( kto co lubi)

    ——————————————————————-

    Do masy (tej drugiej) dodajemy orzechy, migdały, rodzynki, co komu pasuje i polewamy gotowe, podstudzone ciasto.

    Pycha

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close