najlepsza pora na faszerowana papryke

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)
  • Autor
    Wpisy
  • #70399

    anja72

    farsz jak na gołąbki i wycinamy w papryce gore tam gdzie ogonek
    wczesniej oczywiscie myjemy, wyciagamy gniazdo nasienne i poakujemy tam farsz
    do rondla wlewamy wode i wrzucamy kostke rosołowa tak aby po wlozeniu papryczek woda siegala 3 cm wysokosciod dna,
    dusimy calosc pod przykrywka okolo 1,5 do 2 godzinek
    ,najlepsza paryke to czerwona wg mnie i taka szerokarozłozysta i nie za wysoka wtedy jest ona bardzo miesista
    po uduszeniu skorka z papryczki schodzi za jednym ruchem jak papier pergaminowy
    smacznego

    ania i marcinek 06.12.2003

    #908637

    dotina

    Re: najlepsza pora na faszerowana papryke

    mniam mniam, smaku mi narobiłaś :)))

    Doti i Jakub DWULATEK



    #908638

    ewike

    Re: najlepsza pora na faszerowana papryke

    podaj jeszcze przepis na farsz

    Przemek (07.2004) i Ewa +

    #908639

    anja72

    Re: najlepsza pora na faszerowana papryke

    hej oto farsz
    miesko wieprzowe w ilosci 60 dkg
    do tego 40 dka ryzu(suchego ) czyli 4 woreczki
    do tego cebula zrumoieniona
    plus sol pieprz do smaczku
    ryz gotujemy dodajemy miesko mielone i cala reszte
    nadziewamy to w papryczke az po jej brzegi i wstawiamy do rondla dziura ” go góry
    to mniej wiecej przepis na 10 papryk dosc sobie głebokich zycze smacznego

    ania i marcinek 06.12.2003

    #908640

    bejka

    Re: najlepsza pora na faszerowana papryke

    ooo, ja też uwielbiam faszerowanie papryk.
    Dodaję czasem kuskus zamiast ryżu, albo „dodatek białkowy” pod wdzięczną postacią krewetek.

    Bejka i Szy 25.01.2004

    #908641

    kotus

    Re: najlepsza pora na faszerowana papryke

    Do farszu dodaję jeszcze czosnek ,troszkę kminku mielonego i majeranku.Papryczka jest bardziej aromatyczna.I nie gotuje tak długo

    Marysia 8.07.05

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close