😉
Wykwintnie… przepis od szefa kuchni z warszawskiej pizzerii Pod wieżą ;-))))
Naleśnik “Łosoś” (4 porcje)
Składniki nadzienia:
4 plastry wędzonego łososia 4 żółtka 400 g sera mozzarella 8 plastrów świeżego pomidora 4 konserwowe szparagi 400 g mąki mleko zioła prowansalskie sól
Ciasto naleśnikowe::
400 g mąki szklanka mleka 1,5 szklanki wody 2 jajka odrobina soli
Sposób przygotowania:
Ubite ciasto odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce, potem usmażone trzeba ostudzić. Na schłodzonego naleśnika kroimy plastry sera (możemy również posypać serem startym na grubo). Na środku sera robimy zagłębienie, do którego wkładamy surowe żóttko. Na ser i żółtko kładziemy plaster wędzonego łososia i 2 plastry świeżego pomidora, 1 szparaga przekrojonego wzdłuż na pół. Do tego jeden plaster czerwonej cebuli i szczyptę ziół prowansalskich. Złożony w “kopertę” naleśnik smażymy z obu stron na patelni tak, aby znajdujący się w środku ser rozpuścił się.
Smacznego!!!!
3 odpowiedzi na pytanie: Naleśnik "Łosoś"
Brzmi apetycznie, może skorzystam…!!!!!
Wszystko fajnie, ale wedzony losos na cieplo jakos mi chyba nie pasuje?!? Probowalas to juz?
brzmi baaardzo apetycznie 🙂 mniam
Znasz odpowiedź na pytanie: Naleśnik "Łosoś"