Naleśniki po chińsku

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #104830

    amnezja

    Naleśniki usmażyć. do ciasta można dodać troszkę pifffka.

    Farsz:
    cebula
    marchewka
    kapusta
    pietruszka (korzeń)

    Kapustę poszatkować, inne warzywa zetrzeć na tarce. wszystko smażyć na oliwie, często mieszając.

    W miedzy czasie umyc i pokroic w kostke piersi z kurczaka lub indyka, nastepnie zamarynować pieprzem, papryką ostrą, sosem sojowym, solą i imbirem.

    Usmażyć mięso wraz z marynatą i dodać do usmażonych warzywek.
    chwile podsmażyć i doprawić do smaku.

    Zawijać gotowy farsz w naleśniczki.

    Gorąco polecam jako danie obiadowe lub kolacyjne.

    Smacznego!

    #3673299

    agat79

    Zamieszczone przez iwofat1
    Naleśniki usmażyć. do ciasta można dodać troszkę pifffka.

    Farsz:
    cebula
    marchewka
    kapusta
    pietruszka (korzeń)

    Kapustę poszatkować, inne warzywa zetrzeć na tarce. wszystko smażyć na oliwie, często mieszając.

    W miedzy czasie umyc i pokroic w kostke piersi z kurczaka lub indyka, nastepnie zamarynować pieprzem, papryką ostrą, sosem sojowym, solą i imbirem.

    Usmażyć mięso wraz z marynatą i dodać do usmażonych warzywek.
    chwile podsmażyć i doprawić do smaku.

    Zawijać gotowy farsz w naleśniczki.

    Gorąco polecam jako danie obiadowe lub kolacyjne.

    Smacznego!

    Czy nalesniki zwykle „nasze”, czy takie ryzowe?? To zdaje sie sa sajgonki, nie?

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close