są pyszne – jadłam wczoraj pierwszy raz i dzis sie powstrzymywalam, zeby znow nie zrobic 😉
chłopakom tez smakowaly!
wystarczy rozprażyć rabarbar z cukrem i odrobiną wody, a pod koniec rozprażania wsypać kisiel (proszek)
robiłam “na oko”, ale wydaje mi się, że na pół kg rabarbaru wystarczy połowa opakowania kiślu
sprobujcie, naprawde warto
16 odpowiedzi na pytanie: naleśniki z rabarbarem
Kasia, no wstydź się, stara baba jesteś i dopiero odkryłaś naleśniki z rabarbarem hmmm 😉
A po co ten kisiel? Ja nie daję, z rabarbaru robi się marmoladka fajna, nie twardnieje z kiślem?
Moi nie lubią, niestety, ja mogłabym na tony 😉
no wstydze sie troche, ale moze jest wiecej takich niewiedzacych jak ja
a nie warto zyc w takiej niewiedzy 🙂
tez się wstydzę
pierwszy raz słysze o takich naleśnikach, nigdy nie jadłam
i przypomnialyście mi ze kopotu od 100 lat tez nie piłam
juz pędze na ogród po rabarbar
Ale masz fajnie, Ania, rabarbar pod ręką 🙂
Kompocik też dobry, i jeszcze ciasto ucierane, i knedelki, takie jak ze śliwkami się robi 🙂
No nie warto, moja droga, bo żal 🙂
uff, jak dobrze 😉
z wlasnego ogrodka to jeszcze pyszniejsze beda!
ja juz w tym roku i kompocik zaliczylam i ciasto…
mniammm
Ależ smaku mi narobiłyście:)
co to znaczy rozprażyć??
Ja kroję rabarbar w kostkę, daję do rondla, wsypuję cukier i na mały ogień.
Cały czas mieszam, bo lubi się przypalać, daję kapkę wody, jeśli trzeba, usmaży się na takie powidełko. Z kiślem (kisielemhmmm) nie próbowałam, spróbuję 🙂
Jezu uwielbiam ciasto z rabarbarem i knedelki tez 🙂 o nalesnkach to juz nawet nie wspominamhmmm. Tylko, ze na diecie jestem i tylko plakac mi pozostaje w tym roku ;).
zrobilam
kiślu nie dodałam, nie czulam potrzeby
pyyycha
uwielbiam takie dżemiki na szybko
Kasia nie masz się czego wstydzić,bo ja starsza i nie robiłam 😀
No co Ty, Marzenka :D:eek:
Jedna moja znajoma to nie wiedziała co to rabarbar :D:eek:
uff 😉
😀
rabarbar,cytrynę uwielbiałam będąc dzieckiem.Jadłam z cukrem albo bez:)
ja tez
i do dzis mi pozostalo 😀
Znasz odpowiedź na pytanie: naleśniki z rabarbarem