O kurcze pieczone!

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #30460

    kleeo

    Jak zrobic pyszne udka w piekarniku? takie zeby nie byly suche, mialy chrupiaca skorke i wogole byly pyszne. Caly kurczak nie wchodzi raczej w gre, bo mam maly piekarniczek, ale takie udeczka za mna chodza. Ja zazwyczaj po prostu robie na patelni, ale mam ochote na takie pieczone wlasnie.
    Wiec jak? Czy zawijac je w folie (czy beda wtedy chrupiace?) czy wstawaic gdzies do srodka wode? bedzie ciezko bo nie bardzo jest miejsce, czy podlewac w trakcie?
    Jak robia to jedzeniowe specjalistki?
    pozdrawiam


    kleeo i Natalia (ur.26.07.02)

    #402744

    agahh

    Re: O kurcze pieczone!

    W folie nie:))))bo sie udusza tylko.Ja robie zaprawe:) najpierw.Do miseczki wsypuje dosc sporo czerwonej papryki troszke ostrej,pieprz i co tam mam jeszcze i ziola prawansalskie.Zalewam to oliwa.Udka lub skrzydelka sole i wrzucam do tej mojej zaprawy mieszajac to wszystko razem.Po godzinie lub dluzej przekladam do brytwanny lub naczynia zaroodpornego i do piekarnika na 200°.Jesli masz gazowy to 190,180.Nie zapomnij je przekrecic czasem.Smacznego
    ps.Jest taka zalewa gotowa od Kamis do kurczaka na grilla.Dodaje sie do niej tylko oliwy i musztardy.Kurczaka trzeba posolic tylko i do tej zalewy wsadzic

    wiesiolek.castagnus.witB.E
    temperaturki aguski



    #402745

    shale

    Re: O kurcze pieczone!

    Ja robię zaprawę z papryki, soli, czosnku i przyprawy do grilla Kamis, mieszam to z olejem. Nacieram tym kurczaka i wkładam na blasze do piekarnika na jakieś 200 st.
    Robi się dość długo bo ładnie ponad godzinę, ale jest naprawdę super, chrupiący…Mniammmmm!

    Ewa i Julka (15.07.2002)

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close