Och jak ja lubię łosośka:)

O tyle mamy dobrze,ze mieszkamy nad morzem i dzieki temu mogę jeść swieżą rybkę mniam,mniam:)A łososia to po prostu uwielbiam,szczególnie uwędzonego na zimno.Teraz na razie tego nie da sie zrobić tylko wędzenie na ciepło,ale chcę wam podać przepis na surowego łososia jaka to pychotka.Nie moge doczekać się kiedy bedę go jadła bo musi niestety postać kilka dni w lodówce:(

A wiec taaaak 🙂

Filet łososia posolić na 1 dobę wystarczy.Na drugi dzień zmyć tą sól.Ja próbuję czy nie jest za słony ( nie lubie za słonych ryb) jeśli zasłony to moczę,aby wypłukać sól.

Kroję na plasterki jak polędwicę od ogona
Posypuję to białym pieprzem
Rozgniatam czosnek
Sok z cytryny
Wszystko mieszam i stawiam na 1 a i lepiej jesli postoi 2 dni tak,zeby przeszło przyprawami,
Następnie posypuję drobno pokrojoną cebulką i zalewam olejem
Oj,aż mi ślinka cieknie:)

2 odpowiedzi na pytanie: Och jak ja lubię łosośka:)

Dodane ponad rok temu,

Re: Och jak ja lubię łosośka:)

Ale mi smaku narobiłaś!!!
Ja też kocham łososia, a na takiego, o jakim piszesz, jeżdżę do tesciowej :-).
Tylko ona zamiast przypraw daje do soku z cytryny jarzynkę, mniam!
Mój brat robi też tatara z łososia, ale o przepis muszę go dopytać…

kotus Dodane ponad rok temu,

Re: Och jak ja lubię łosośka:)

Też kiedyś robiłam tatara.Tak samo się robi jak z wołowiny

Znasz odpowiedź na pytanie: Och jak ja lubię łosośka:)?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tematy, których nie znalazłam w forum
Usuwanie zębów - stały aparat ortodontyczny?
Przeszukałam forum ale nic na ten temat nie znalazłam... ...szykuję się do założenia sobie aparatu na stałe...mój zgryz niestety tego wymaga, a mój dentysta nalega ;-) Niestety konieczne do tego jest
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
Chyba zejdzie paznokiec-poradzcie
Adas byl w srode na spacerze z opieikunka i uparl sie przenosic wielkie kamienie, az ktorych spadl mu na serdeczny palec prawej reki. Paznokiec zrobil sie caly siny i
Czytaj dalej