Odebralam wyniki badan -pomozcie zinterpretowac

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #57008

    wiewiora

    to sa bad hormonalne z 11dc
    ESTRADIOL-142.15
    LH-5.39 (0.830-15.6)
    FSH-5.17 (1.38-11.6)
    CORTYZOL-7.99 (4.45-22.7)
    PRZECIWCIALA PRZECIWTARCZYCOWE-TPO<10.0 (do 35)
    TG<20.0 (do 40)
    ACTH-18.3 (10-60)
    I moje pytanie czy te wyniki sa dobre (na moj gust chyba tak) jesli tak co moge jeszcze zrobic bo stracilam juz druga ciaze nie mam samoistnych @ ,zbedna owlosienie, gdzie szukac jeszcze przyczyny ,Toksoplazmoza przebyta ,prolaktyna ok.I mam pytanie czy ten estradiol moze wskazywac ze bedzie owulacje czy raczej nie.
    Do kompletu badan brakuje mi jeszcze 17 OH PROGESTERON I DHEAS ale na te wyniki musze jeszcze troszke poczekac.Z gory dziekuje za kazda odpowiedz.

    Kasia i dwa aniolki 13.08.03 i 15.09.04

    #729564

    marti1

    Re: Odebralam wyniki badan -pomozcie zinterpretowac

    Kasia,

    Badania w 11 dc to tak dziwnie. Raczej robi się do 5dc a potem w dzień owulacji. Kiedy Ty masz owulację?
    Te wyniki są ok według mnie. Owu też może jeszcze być bo Estradiol spokojnie jeszcze może urosnąć…

    Jeżeli chodzi o zbędne owłosienie – czy badałaś testosteron?
    I jak z zespołem antyfosfolipidowym..robiłaś badania?

    Marti z aniołkiem i wielką nadzieją



    #729565

    nuska

    Re: Odebralam wyniki badan -pomozcie zinterpretowac

    Nie odpowiadałam bo ja też nie rozumiem dlaczego akurat w tym dniu i nie wiem jak się ustosunkować a nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd. Jak widać są w normie więc ok :o) Pozdrawiam

    NUŚKA + dwa Aniołki

    #729566

    wiewiora

    do Marti i Nuski

    sprobuje wyjasnic moze dlaczego w 11 dc ,bad mialam zlecone miedzy 8-10 dc ze wzgledu na ten dlugi weekend musialam zrobic w 11dc ,ja sama nie miesaczkuje i lekarz skupil sie na nadnerczach dlatego potrzebne mu wyniki podobno z tych dni aby znalezc przyczyne braku @ i owulacji .niestety jesli chodzi o te sprawy to jestem zielona jak szczypiorek na wiosne i ufam narazie ze leczenie rozpoczal prawidlowo.Kiedys jak sama miesiaczkowalam to cykle mialam co 33-35 dni a owulacja wystepowala miedzy 17-19 dniem .Na przyszly miesiac planuje jeszcze hsg.Dziekuje dziewczyny za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie.
    Przeciwciala antyfosfolipidowe badalam i sa ok

    Kasia i dwa aniolki 13.08.03 i 15.09.04

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close