Opinie na temat METODY CALLANA

….no własnie co możecie powiedzieć na naukę angielskiego tą metodą? czy ktoraś z Was uczyła sie w ten sposób ang? Poleciłybyście?

Z góry dziękuję, Justyna z Martynką.

20 odpowiedzi na pytanie: Opinie na temat METODY CALLANA

kantalupa Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Jako nauczyciel angielskiego odradzam. Uczylam Callanem przez pol roku, eksperymentalnie. Moze ja zawiodlam, choc robilam wszystko wedlug zalecen i mialam dobre oceny z inspekcji, ale efekty nie byly oszalamiajace.
Chociaz sa osoby, na ktore to dziala. Moze to tylko moje wrazenie, ale istnieje grupa osob, ktora w duszy nazywam “nienauczalnymi” (ot, antytalenty jezykowe) i w ich przypadku byly jakies efekty. Niestety, tylko na poziomie podstawowym.

lea Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Ja nic nie wiem, ale fajnie Cie widziec 🙂

natinka Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Znajoma się uczyła i odradzała ale osobiscie nie wiem …

Nati, Kamilka 05.04.04 i Kacper 25.05.06

Dodane ponad rok temu,

Do Lei

Cześć Lea,

Miło, ze ktoś jeszcze mnie pamieta :-)) Po urlopie wych wróciłam do pracy i bardzo cięzko mi znależć troszkę czasu na forum. Praca zmianowa- PORT LOTNICZY więc często padam z nóg po całym dniu :-)) A Ty widzę udzielasz się na bieżąco- elita forum, brawo :-)) tak trzymać. Całuski dla Mateuszka.

Pozdrawiam gorąco- Justyna i Martynka.

kulkam Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Osobiście chodziłam przez 1 semestr, chcąc przygotować się do FCE. Tam wyliczyli mi, że mogę zdawać po 3 semestrach. Po 1 semestrze, znudzona monotonią zajęć przeszłam do Profi Lingua i po 1 semestrze nauki udało mi się zdać FCE. To chyba mówi samo za siebie?

Pozdrawiam,

Magda z Małgosią (22.05.2005)

goha Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Każda szkoła ucząca języka metodą Callana proponuje bezpłatne, próbne lekcje. Możesz więc spróbować czy będzie Ci się podobało. Jest to metoda bardzo specyficzna i każdy ma inne odczucia po tych lekcjach. Spróbuj, może właśnie dla Ciebie okaże się odpowiednia.

Ja przekonywałam się do Callana przez 1,5 roku (bardzo brakowało mi luźnych konwerscji), ale w końcu sięprzekonałam. Callan pomógł mi sie rozgadać, bo właśnie z czynnym angielskim miałam kłopot. Sprawdzianem była dla mnie zagraniczna, prawie tygodniowa delegacja czyli lotnisko, dworzec, hotel, sklepy i oficjalna kolacja. Wtedy powiedziałam do siebie “o kurcze ten Callan działa”

GOHA i Dareczek (02.04.03)

aniaos Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

podzielam zdanie kantalupy. dodam tylko,ze ta metoda pozwala moze na nieco wieksza ilosc zapamietania slow – ale co z tego – jestes jak slownik. znasz znaczenie poszczegolnych wyrazow ale nie potrafisz pozniej sklecic z nich porzadnego zdania.
jezeli rozwazasz jednak taka forme nauki, to idz na lekcje probna. pomoze ona zorientowac sie, jak kurs bedzie sie odbywal, kto prowadzi zajecia, itp.

ania i makary 🙂

Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

DZIĘKUJĘ CI BARDZO PODNIOSŁAŚ MNIE NA DUCHU :-))

JUSTYNA I MARTYNKA- 29.05.03r.

olinja Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

W mojej szkole proponujemy naukę Callanem w bloku trzygodzinnym. Godzina Callana – godzina gramatyki – godzina Callana.
Mamy w tej chwili super oferte bo naprawdę tani kurs.
Super lektorów (muszi byc dwóch) o zróżnicowanych temperamentach uczących Callanem od dłuzszego czasu z powodzeniem.
Sama mam ochote sie zapisac tylko nie wiem czy mi starczy czasu.
Osobiscie nie uczestniczyłam w podobnych zajeciach wiec opinie buduję na tym co przekazali mi metodycy.

Jonatan (20.04.2005)

goha Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Daj znać po lekcjach próbnych czy Ci się podobało

P.S. Dodam tylko, że ja zaczynając naukę Callanem byłam trochę zaawansowana – to nie była nauka od podstaw.

GOHA i Dareczek (02.04.03)

goha Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Podoba mi się taki układ. Nie macie może filii w Warszawie??

GOHA i Dareczek (02.04.03)

lea Dodane ponad rok temu,

Re: Do Lei

Eeee wez mi nie mow, ze jestem elita hihihi ja mam wlasne sciezki 😉
wiesz, mnie juz nie bylo na forum w sumie, wrocilam, bywam, ostatnio troche czesciej 🙂

A Ciebie, jak nie pamietac… pierwszogrudniaki musza trzymac sie razem 🙂

agamonia Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Ja zdecydowanie polecam. Chodziłam przez rok a teraz od września zaczęłam drugi rok nauki Callanem.
Wiadomo, że są różni ludzie, ale większość w grupie dobrze przyswajała wiadomości. Jedna pani tak po 50-tce nie mająca styczności z ang. dotychczas wogóle, po roku nauki właściwie nie odstawała od reszty.
Ja z kolei w pracy mam kontakt z Hiszpanem. Gdy spotkaliśmy się na targach poznańskich w miarę swobodnie porozmiewaliśmy się – oczywiscie nie były to rozmowy skomplikowane, ale mimo wszystko.

magdawroc Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Też chodziłam na próbne lekcje i pomimo początkowych oporów metoda mi się bardzo spodobała właśnie jako sposób na “rozgadanie się”. Uprzednio(inną, tradycyjną metodą) doszłam już dwukrotnie do etapu tuż do FCE ale nie odważyłam się podejść do egzaminu właśnie ze względu na brak odwagi w mówieniu. Gdyby mi tylko czas i rodzina pozwoliły, myślę, że dawno miałabym już za sobą i cały cykl lekcji callanem i egzamin. A tak, poprzestałam tylko na próbnych ale wciąż wracam do myślenia o tym, że chętnie bym “porecytowała” callanem.

Magda, Iga(10) i Filip(7)

dorota27 Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

odradzam

Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

podpiszę się pod Tobą i kantalupą

Monika i
Nina (niedługo 3)

olinja Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

Jeszcze nie ale może… chyba bedziemy musieli sie przeprowadzic do Wawy (z mezem i oczywiście Jonkiem) to zaproponuje szefom, moze dadza sie namówić :o))))))))))))))

Jonatan (20.04.2005)

Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

a w jakiej szkole pracujesz? jeśli mogę spytać

Monika i
Nina (niedługo 3)

olinja Dodane ponad rok temu,

Re: Opinie na temat METODY CALLANA

:o)))
Szkoła Językowa Blue House Gdańsk

Jonatan (20.04.2005)

h-alinka Dodane ponad rok temu,

witajcie, chciałam odświeżyć wątek bo widzę, że trochę osób się o callanie wypowiadało. Aczkolwiek ciekawi mnie czy ktoś z Was uczył się już może tym new callanem ? Mam na oku kurs u siebie w katowicach i chcę iść na kurs metodą bezpośrednią, która jest właśnie taką nowszą wersją. Poza rozmówkami, ma być nowsze słownictwo, są książki do konkretnych stage’y i platforma online do nauki poza szkołą także. Jeśli ktoś miał jakieś do czynienia z tą metodą to byłoby super gdyby sie podzielił opinią 🙂

Radzicie może aby pójść na lekcję próbną taką metodą przez startem kursu? bo widziałam na [edycja reklamy], że jest taka możliwość, to może warto przedzwonić do szkoły i się zapisać.

Znasz odpowiedź na pytanie: Opinie na temat METODY CALLANA?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Leczenie niepłodności
in vitro - pytanie
Witam! Mam pytanko, czy któraś z Was miała robione in vitro u Dr. Horaka w Bytomiu?? Jeśli tak to proszę o informację ile kosztuje i jak mniej więcej to wygląda.
Czytaj dalej
Dla starających się
Znowu będę mamą :)))
Udało się!!!! Na teście mam dwie kreseczki :))) Okropnie się cieszę:)))))) Do tego za pierwszym podejściem po przerwie :)))) Chodzę pijaniutka ze szczęścia - mąż jeszcze nie wie- idziemy w
Czytaj dalej