Opinie na temat METODY CALLANA

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 21)
  • Autor
    Wpisy
  • #82912

    Anonim

    ….no własnie co możecie powiedzieć na naukę angielskiego tą metodą? czy ktoraś z Was uczyła sie w ten sposób ang? Poleciłybyście?

    Z góry dziękuję, Justyna z Martynką.

    #1187204

    kantalupa

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Jako nauczyciel angielskiego odradzam. Uczylam Callanem przez pol roku, eksperymentalnie. Moze ja zawiodlam, choc robilam wszystko wedlug zalecen i mialam dobre oceny z inspekcji, ale efekty nie byly oszalamiajace.
    Chociaz sa osoby, na ktore to dziala. Moze to tylko moje wrazenie, ale istnieje grupa osob, ktora w duszy nazywam „nienauczalnymi” (ot, antytalenty jezykowe) i w ich przypadku byly jakies efekty. Niestety, tylko na poziomie podstawowym.



    #1187205

    lea

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Ja nic nie wiem, ale fajnie Cie widziec 🙂

    #1187206

    natinka

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Znajoma się uczyła i odradzała ale osobiscie nie wiem …

    Nati, Kamilka 05.04.04 i Kacper 25.05.06

    #1187207

    Anonim

    Do Lei

    Cześć Lea,

    Miło, ze ktoś jeszcze mnie pamieta :-)) Po urlopie wych wróciłam do pracy i bardzo cięzko mi znależć troszkę czasu na forum. Praca zmianowa- PORT LOTNICZY więc często padam z nóg po całym dniu :-)) A Ty widzę udzielasz się na bieżąco- elita forum, brawo :-)) tak trzymać. Całuski dla Mateuszka.

    Pozdrawiam gorąco- Justyna i Martynka.

    #1187208

    kulkam

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Osobiście chodziłam przez 1 semestr, chcąc przygotować się do FCE. Tam wyliczyli mi, że mogę zdawać po 3 semestrach. Po 1 semestrze, znudzona monotonią zajęć przeszłam do Profi Lingua i po 1 semestrze nauki udało mi się zdać FCE. To chyba mówi samo za siebie?

    Pozdrawiam,

    Magda z Małgosią (22.05.2005)



    #1187209

    goha

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Każda szkoła ucząca języka metodą Callana proponuje bezpłatne, próbne lekcje. Możesz więc spróbować czy będzie Ci się podobało. Jest to metoda bardzo specyficzna i każdy ma inne odczucia po tych lekcjach. Spróbuj, może właśnie dla Ciebie okaże się odpowiednia.

    Ja przekonywałam się do Callana przez 1,5 roku (bardzo brakowało mi luźnych konwerscji), ale w końcu sięprzekonałam. Callan pomógł mi sie rozgadać, bo właśnie z czynnym angielskim miałam kłopot. Sprawdzianem była dla mnie zagraniczna, prawie tygodniowa delegacja czyli lotnisko, dworzec, hotel, sklepy i oficjalna kolacja. Wtedy powiedziałam do siebie „o kurcze ten Callan działa”

    GOHA i Dareczek (02.04.03)

    #1187210

    aniaos

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    podzielam zdanie kantalupy. dodam tylko,ze ta metoda pozwala moze na nieco wieksza ilosc zapamietania slow – ale co z tego – jestes jak slownik. znasz znaczenie poszczegolnych wyrazow ale nie potrafisz pozniej sklecic z nich porzadnego zdania.
    jezeli rozwazasz jednak taka forme nauki, to idz na lekcje probna. pomoze ona zorientowac sie, jak kurs bedzie sie odbywal, kto prowadzi zajecia, itp.

    ania i makary 🙂

    #1187211

    Anonim

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    DZIĘKUJĘ CI BARDZO PODNIOSŁAŚ MNIE NA DUCHU :-))

    JUSTYNA I MARTYNKA- 29.05.03r.

    #1187212

    olinja

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    W mojej szkole proponujemy naukę Callanem w bloku trzygodzinnym. Godzina Callana – godzina gramatyki – godzina Callana.
    Mamy w tej chwili super oferte bo naprawdę tani kurs.
    Super lektorów (muszi byc dwóch) o zróżnicowanych temperamentach uczących Callanem od dłuzszego czasu z powodzeniem.
    Sama mam ochote sie zapisac tylko nie wiem czy mi starczy czasu.
    Osobiscie nie uczestniczyłam w podobnych zajeciach wiec opinie buduję na tym co przekazali mi metodycy.

    Jonatan (20.04.2005)



    #1187213

    goha

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Daj znać po lekcjach próbnych czy Ci się podobało

    P.S. Dodam tylko, że ja zaczynając naukę Callanem byłam trochę zaawansowana – to nie była nauka od podstaw.

    GOHA i Dareczek (02.04.03)

    #1187214

    goha

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Podoba mi się taki układ. Nie macie może filii w Warszawie??

    GOHA i Dareczek (02.04.03)



    #1187215

    lea

    Re: Do Lei

    Eeee wez mi nie mow, ze jestem elita hihihi ja mam wlasne sciezki 😉
    wiesz, mnie juz nie bylo na forum w sumie, wrocilam, bywam, ostatnio troche czesciej 🙂

    A Ciebie, jak nie pamietac… pierwszogrudniaki musza trzymac sie razem 🙂

    #1187216

    agamonia

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Ja zdecydowanie polecam. Chodziłam przez rok a teraz od września zaczęłam drugi rok nauki Callanem.
    Wiadomo, że są różni ludzie, ale większość w grupie dobrze przyswajała wiadomości. Jedna pani tak po 50-tce nie mająca styczności z ang. dotychczas wogóle, po roku nauki właściwie nie odstawała od reszty.
    Ja z kolei w pracy mam kontakt z Hiszpanem. Gdy spotkaliśmy się na targach poznańskich w miarę swobodnie porozmiewaliśmy się – oczywiscie nie były to rozmowy skomplikowane, ale mimo wszystko.

    #1187217

    magdawroc

    Re: Opinie na temat METODY CALLANA

    Też chodziłam na próbne lekcje i pomimo początkowych oporów metoda mi się bardzo spodobała właśnie jako sposób na „rozgadanie się”. Uprzednio(inną, tradycyjną metodą) doszłam już dwukrotnie do etapu tuż do FCE ale nie odważyłam się podejść do egzaminu właśnie ze względu na brak odwagi w mówieniu. Gdyby mi tylko czas i rodzina pozwoliły, myślę, że dawno miałabym już za sobą i cały cykl lekcji callanem i egzamin. A tak, poprzestałam tylko na próbnych ale wciąż wracam do myślenia o tym, że chętnie bym „porecytowała” callanem.

    Magda, Iga(10) i Filip(7)

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 21)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close