Oryginalny farsz

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)
  • Autor
    Wpisy
  • #63241

    pacia

    Kroję schab w grubsze plastry. Wycinam kieszeń. Solę, pieprzę. A teraz hit – farsz: 10 dkg. twarogu śmietankowego + 8 dkg. prażonych orzeszków ziemnych przemielonych, rozbitych albo pokrojonych na małe kawałeczki + 0,5 pęczka szczypiorku. Faszeruję kieszenie i spinam metalową wykałaczką. Rumienie na tłuszczu. Coś innego !!!!!

    Pacia z Tosią – 7.06.04r.

    #803477

    ewapn

    Re: Oryginalny farsz

    brzmi ciekawie.. wypróbuję…



    #803478

    brytka

    Re: Oryginalny farsz

    O jakim twarogu śmietankowym mówisz? Czy to jest jakiś specjalny serek bialy? Jakiejś konkretnej firmy?

    Aga i Misio (05.02.2004)

    #803479

    pacia

    Re: Oryginalny farsz

    Obojętnie jakiej firmy biały serek śmietankowy, taki w kostce.

    Pacia z Tosią – 7.06.04r.

    #803480

    dna

    Re: Oryginalny farsz

    rozumiem ze pieczesz na patelni? a nie wylatuje ten farsz ze srodka?

    Dana&Gabi 23.09.03

    #803481

    pacia

    Re: Oryginalny farsz

    Tak, pieczemy na patelni, bez panierki. Farsz jest dość spoisty, więc nie wypływa. Trzeba tylko dobrze spiąć wykałaczką.

    Pacia z Tosią – 7.06.04r.

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close