orzech?

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
  • #93294

    Anonim

    WIdzialam w miesnych takie miecho, ladnie wyglada,chyba to cos szykowego?
    Zna sie ktoras?

    #1817416

    kotus

    nie kumam bazy:Da o co chodzi??hmmm



    #1817417

    Anonim

    Zamieszczone przez kotuś
    nie kumam bazy:Da o co chodzi??hmmm

    o surowe miecho:))ktore tak sie nazywa;)
    ORZECH:) i nie mam pojecia co z tym mozna zrobic, to ponoc szynka czy cos od szynki, dosc drogie,ale chudziutkie i ladnie wyglada:)

    #1817418

    kotus

    Zamieszczone przez nelly21
    o surowe miecho:))ktore tak sie nazywa;)
    ORZECH:) i nie mam pojecia co z tym mozna zrobic, to ponoc szynka czy cos od szynki, dosc drogie,ale chudziutkie i ladnie wyglada:)

    a tego to ja nie widzialahmmm:)

    #1817419

    avi

    Zamieszczone przez nelly21
    WIdzialam w miesnych takie miecho, ladnie wyglada,chyba to cos szykowego?
    Zna sie ktoras?

    zamarynować dzień wcześniej i upiec w piekarniku – ok.1,5 godz do 2 w temp. ok.180 stopni
    mniaaam – chociaż nie jestem zbyt mięsożerna ale czasem w niedzielę robię

    #1817420

    dorotka1

    Zamieszczone przez nelly21
    WIdzialam w miesnych takie miecho, ladnie wyglada,chyba to cos szykowego?
    Zna sie ktoras?

    jako corka hodowcy prosiakow musze przyznac ze wstydem ze nie wiem co to jest 😮 😀

    tu tez tego nie widze 😉
    pewnie jakis nowy wynalazek w sensie nowa nazwa na cos starego



    #1817421

    kantalupa

    a czy to nie jest po prostu dosc grubo mielona surowa szynka?

    mam jakies takie wspomnienie z pracy w zakladach miesnych

    #1817422

    avi

    Zamieszczone przez kantalupa
    a czy to nie jest po prostu dosc grubo mielona surowa szynka?

    mam jakies takie wspomnienie z pracy w zakladach miesnych

    nie
    100 procent, że to nic mielonego – jest to kawałek miecha chyba szynki o owalnym kształcie

    #1817423

    goha

    Zamieszczone przez nelly21
    WIdzialam w miesnych takie miecho, ladnie wyglada,chyba to cos szykowego?
    Zna sie ktoras?

    Widziałm w sklepie i zapytałam sprzedawcy. Powiedział mi, że jest to oberżnieta z tłuszczu część szynki.
    Kupowałam, rzeczywiście, bardzo ładny kawałek mięsa.
    Wolę kupić taki kawałek czystego mięsa nawet troszkę droższy niż później podczas obróbki sporo wyrzucić.

    #1817424

    goha

    Zamieszczone przez dorotka1

    Wooow, córko hodowcy!!! Jestem pod wrażeniem 🙂
    To jest rzecz na której się nie wyznaję. Od mięsa mam męża 🙂



    #1817425

    2308

    Świetny ten schemat prosiaka 😀

    Szynka orzech. Kupowałam część szynki o takim kształcie. Kupuje. Smaczne mięso.

    #1817426

    dorotka1

    z szynki mozna wyciac taki owalny ksztalt – to prawda 🙂



    #1817427

    Anonim

    Zamieszczone przez dorotka1
    jako corka hodowcy prosiakow musze przyznac ze wstydem ze nie wiem co to jest 😮 😀

    tu tez tego nie widze 😉
    pewnie jakis nowy wynalazek w sensie nowa nazwa na cos starego

    mamooo i po co ja na to patrzyłam?? 😉
    czy ktoś jadł pachwinę? jak smakuje?
    skłaniam się znów ku wegetarianizmowi 🙂

    #1817428

    dorotka1

    Zamieszczone przez GOHA
    Wooow, córko hodowcy!!! Jestem pod wrażeniem 🙂
    To jest rzecz na której się nie wyznaję. Od mięsa mam męża 🙂

    e tam przeciez wygrzebalam z sieci 😉
    za to niestety nie znam sie na wolowince
    i ani nazewnictwa ani co dobrego z czego nie wiem
    kupuje wiec pewnie zawsze to samo nudne wolowe
    a choc o uszy mi sie jakies pregi i krzyzowe obijaja to nie wiem jak to wyglada jak wyglada takie dobre- w sensie ze widzisz w miesnym ze to ladny kawalek ani co z tego zrobic

    #1817429

    adda

    Zamieszczone przez dorotka1
    jako corka hodowcy prosiakow musze przyznac ze wstydem ze nie wiem co to jest 😮 😀

    tu tez tego nie widze 😉
    pewnie jakis nowy wynalazek w sensie nowa nazwa na cos starego

    dzięki ci dobra kobieto za ten rysuneczek, wiele się wyjasniła dla mnie:D

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 31)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close