Składniki:
serek homogenizowany waniliowy – 250g, jajka – 3 szt., mąka – 1,5 szkl., proszek do pieczenia – 1 łyżeczka, cukier puder do posypania, olej do smażenia.
Do miski wkładamy serek homogenizowany, jajka i bardzo dokładnie łączymy składniki. Następnie wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy aby powstała jednolita masa. Na patelni rozgrzewamy olej. Ciasto nakładamy małymi porcjami łyżeczką maczaną w tłuszczu. Odsączamy na bibule i posypujemy cukrem pudrem.
Natalka 19.05.05
14 odpowiedzi na pytanie: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
A głęboko muszą w tym tłuszczu być?
Dorota 08.08.04
[Zobacz stronę]
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
nie ja robiłam właśnie na patelni i je odwracałam bo robi sie je małą łyżeczką
Natalka 19.05.05
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
Dziękuję:-) Muszę spróbować
Dorota 08.08.04
[Zobacz stronę]
Pycha
Pyszne są, proste i błyskawiczne!!!
Ja zamiast serka waniliowego przez głupotę homogenizowany kupiłam, ale dodałam cukier waniliowy i wyszło super – POLECAM:-)))))))))
Dorota 08.08.04
[Zobacz stronę]
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
to taki zwykły serek homogenizowany danio może być? jaki ty używasz?
Ela&Nikodem 10-01-04
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
ja kupiłam zwykły serek homogenizowany danio tez może być
Natalka 19.05.05
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
zrobiłam wczoraj.. PYYYYYCHA !!!!!!!!!!!!!1
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
Faktycznie są przepyszne
Jednak mam pytanie
Jak długoje smażycie? Bo ja chyba przesadziłam i za mocno nasiaknely tluszczem
A moze cos innego zle zrobilam? Prosze o rade 🙂
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
oj trzeba uważać, bo one bardzo szybko się rumienią ;))
Re: pycha 🙂
zrobiłam wczoraj……..mniam mniam……..czadowe 🙂
do nie których paczusiów wcisnełam strzykawką dżem 🙂 mniam mniam palce lizać……….. tak się zastanawiam co by bylo gdyby do ciasta zetrzeć na tarce jabłek…… będę musiała spróbować……. POLECAM
Andzia i Kacperek ur 21.07.2003
i fasolka 18.08.2006
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
sama tez czesto je robie i bardzo lubie:)tez polecam:)
Re: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!
a ja zawsze je robilam w garnku i one tam sobie plywaly:)trzeba tylko uwazac zeby olej nie byl za goracy bo sie spala a w srodku beda surowe
Re: pycha 🙂
Andzia to ci teraz zadam głupie pytanie 🙂
Dzem dawałaś przed smażeniem czy po? 🙂
bo moj maz mowil ze pyszne, ale byly by lepsze gdyby z dzemem… wiec następnym razem chciałabym go uszczesliwic 🙂
Re: pycha 🙂
ja tez spróbowałam z dżemem wstrzyknęłam strzykawką po usmażeniu.
Natalka 19.05.05
Znasz odpowiedź na pytanie: Pączki angielskie- szybkie i pycha!!!