Paczuszki szpinakowe – dla Kantalupy…

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #93153

    ladybug

    …ktora pisala,ze jest milosniczka szpinaku.

    -piersi kurczaka (po 1 na osobe)
    -szpinak (swiezy lub rozmrozony i odsaczony)
    -maslo lub oliwa
    -wszelka zielenina w duzej ilosci (koper,natka pietruszki, bazylia itd)
    -tarkowany ser (najlepiej parmezan,ale kazdy ujdzie)
    -cebula
    -czosnek
    -sol,pieprz
    -sok z cytryny

    Piersi z kurczaka pluczemy, ostrym nozem nacinamy wzdluz, a nastepnie przez to rozciecie od gory, tniemy dookola,zeby wewnatrz piersi utworzyla sie kieszonka. Na tluszczu szklimy cebulke i czosnek (drobno posiekane), dodajemy szpinak, zielenine, przyprawy i sok z cytryny, po ostudzeniu dodajemy ser i dokladnie mieszamy. Faszerujemy tym piersi i spinamy wykalaczka lub zwiazujemy. Piec okolo 40 minut, az miesko sie zarumieni. Mozna podlac bialym winem,zeby nie bylo suche. Podawac pokrojone w plasterki lub w calosci jak paczuszka – niespodzianka. Nam najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub ryzem z warzywami, ale moze tez byc z frytkami i surowka.
    Smacznego!

    #1809464

    kantalupa

    jejciu, aaaaagatka (az mi tyle a wyskoczylo), takie cuda a ja na diecie… dzieki
    jutro lece na rynek po szpinka do blinow teodorowych, to od razu kupie i do cyckow, a co…
    buziak!



    #1809465

    viccy

    ciekawe…. ciekawe 🙂
    może i ja też się uraczę
    choć nie jestem Kantalupa 😀
    szpinak b. lubię, a szczególnie zieleninę typu natka, mogę ją jeść garściami 😮 hmmm (podobno dobra na męska potencję, ale nie wiem jak z kobieca, hiihh:D)
    a w dodatku to jestem bardzo, ale to strasznie mięsożerna. 😀

    #1809466

    ahimsa

    Fajne! ja tak nadziewam pietruszką:)

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close