Papryka nadziewana serem

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #63375

    viccy

    Świetne jako przekąska na imprezkę.

    3 podłużne wąskie papryki (żółta, zielona, czerwona)
    100 g sera feta
    50 g tłustego twarogu śmietankowego
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki siekanego szczypiorku
    sól do smaku
    Papryki dokładnie umyć, osuszyć, odciąć końce z szypułek, usunąć gniazda nasienne.
    Czosnek obrać, rozgnieść
    Przygotować masę serową: ser feta rozgnieść widelcem i utrzeć z twarożkiem na jednolitą masę. Dodać roztary czosnek, szczypiorek i ewentualnie doprawić solą do smaku.
    Przygotowaną masą nadziewać papryki i wstawić do lodówki przynajmniej na 1/2 godz.
    Przed podaniem pokroić na plasterki grubości 1/2 cm. , a końce papryki odrzucić.

    Ja to uwielbiam, a wygląda to na stole bardzo efektownie i kolorowo.

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close