Papryka nadziewana serem

Świetne jako przekąska na imprezkę.

3 podłużne wąskie papryki (żółta, zielona, czerwona)
100 g sera feta
50 g tłustego twarogu śmietankowego
1 ząbek czosnku
2 łyżki siekanego szczypiorku
sól do smaku
Papryki dokładnie umyć, osuszyć, odciąć końce z szypułek, usunąć gniazda nasienne.
Czosnek obrać, rozgnieść
Przygotować masę serową: ser feta rozgnieść widelcem i utrzeć z twarożkiem na jednolitą masę. Dodać roztary czosnek, szczypiorek i ewentualnie doprawić solą do smaku.
Przygotowaną masą nadziewać papryki i wstawić do lodówki przynajmniej na 1/2 godz.
Przed podaniem pokroić na plasterki grubości 1/2 cm. , a końce papryki odrzucić.

Ja to uwielbiam, a wygląda to na stole bardzo efektownie i kolorowo.

Znasz odpowiedź na pytanie: Papryka nadziewana serem?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Książka kucharska
mielone na waflu
Wszystkie składniki jak na normalne mielone z tym, że mie robimy z nich pulpetów tylko dzielimy je na 2 części i smarujemy najpierw jeden wafel (taki kupny zwykły, suchy),
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
W czym nauka chodzenia(buciki?)?
W czym Wasze dzieci zaczęły chodzić?Zakładać(buciki-jakie?)czy zostawić w skarpetkach?Dzięki za info,pozdrawiamy,megi79 i Lilka,17/02/04
Czytaj dalej