Parówki inaczej…

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #30536

    shale

    Parówki nakroić wzdłuż z jednej strony, w nacięcia wsunąć po plasterku żółtego sera. Każdą parówkę owinąć boczkiem, posypać tymiankiem i pieprzem, spiąć wykałaczką.
    Parówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć łyżkę masła. Wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 200 st. przez 20 minut.
    Takie zawijaski ładnie się prezentują na listku sałaty i ozdobione cząstkami pomidora.

    Można też obłożyć plasterkami polędwicy zamiast boczku – mniej tłusto, ale też mniej smacznie.

    Smacznego!

    Ewa i Julka (15.07.2002)

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close