Pasta z cukinia i serkiem

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)
  • Autor
    Wpisy
  • #108174

    sole

    Wlasnie zrobilam

    Proste na obiad

    Makaron – ja daje raowy, cimny, pelnoziarnisty oczywiście gotuje al dente .

    Sos

    Obieraczka do ziemniaków kroje albo szatkuje albo jak to nazwać obieram , cukinie cala razem ze skorka. Dadaje ze cukienie male zielone .
    Na patelnie
    Kroje w male kawaleczki szynke, kwadraciki
    dodaje do tego pol szklanki mrożonego groszku

    Dusze

    dodaje luzke duza philadelfi light ( oczywsiscie inny serek wskazany taki bialy do smarowania pieczywa )

    sole , pieprze

    Makaron który właśnie sie ugotował dodaje do patelni

    Mieszam i na talerze

    całość zajmuje tyle ile wasz makaron sie gotuje, sa rozne typy, moj sie gotuje 11 minut Barilla integrale fusilli . Bardzo zdrowy i dobry makaron pełnoziarnisty.

    Porcja ma 370 kcal na talerz

    Dadaje zdjecia.
    Nie moje z netu ale moje wygladaja o wiele lepiej i smakuja dzieciakom

    NAstepnie zdjecia skladnikow

    Takim czyms kroje cala cukinie , wtedy ma paseczki cieniutkie , nie dusi sie nawet minutki:


    Teraz philadelfia jest w innych opakowaniach, daje stare żeby zorientować sie o jaki ser chodzi , oczywiście inny tańszy , polski, wskazany jak najbardziej aby bez cukru

    No i cukinie

    Dzieci lubia makaran, a my zjesc mozemy bo malo kaloryczne a na dlugo zostawia uczucie sytosci ( makaron pelnoziarnisty )

    NO I ZDROWE !!!!

    #4535789

    asik

    Uwielbiam cukinię 🙂



    #4535790

    sole

    Zamieszczone przez Asik.
    Uwielbiam cukinię 🙂

    Ja tez :Fiu fiu:

    #4535791

    asik

    I makaron kocham 😉

    #4535792

    beasia

    brzmi apetycznie i na pewno zrobię, czy to są proporcje na 1 porcje czy na kilka?

    #4535793

    bep

    O! Uwielbiam cukinie 😀 Muszę spróbować jak dzieci nie będą jadły w domu 😉
    Robiłam coś podobnego tylko bez groszku (a zamiast tego podsmażona cebulka) i z serkiem topionym… Mniam



    #4535794

    sole

    Zamieszczone przez Bep
    O! Uwielbiam cukinie 😀 Muszę spróbować jak dzieci nie będą jadły w domu 😉
    Robiłam coś podobnego tylko bez groszku (a zamiast tego podsmażona cebulka) i z serkiem topionym… Mniam

    Tylko podsmarzona cebulta + serek topiony to jakies 200 kcal wiecej.

    #4535795

    sole

    Zamieszczone przez Beasia
    brzmi apetycznie i na pewno zrobię, czy to są proporcje na 1 porcje czy na kilka?

    Ja proporcji nie dalam bo ja robie na trzy osoby. Ty robisz na 4 wiec na kazda osobe jakies 80 gr makaronu, A sos :cukinie jakies 4 ( ja tez daje 4 ) groszku sypie z torebki garsc duza, szynke taka bez tluszczu, moze byc taka co zostanie ktorej juz w plasterki nie da sie pokroic, jakas gars mala wystarczy, kroje w male kwadraciki , serek lyzka do zupy nabieram kopiasto. JAk ktos lubi można posypac koperkiem lub pietruszka.
    Jezeli nie jestesmy na diecie zawsze mozna posypać parmigiano . Ja nie moge niestety .:Niepewny:

    #4535796

    bep

    Zamieszczone przez sole
    Tylko podsmarzona cebulta + serek topiony to jakies 200 kcal wiecej.

    Zależy ile dasz oleju do podsmażenia cebulki (w końcu można udusić na łyżce wody :Fiu fiu:) i ile tego serka 😉 Ale więcej kalorii ma na bank…
    Tylko jakie to pyszne kalorie :Hyhy:

    #4535797

    gevalia2006

    pysznie wygląda:) zrobię 🙂



    #4535798

    beasia

    zrobiłam wczoraj i smakowało, dałam serek almette, a cukini chyba za mało i wyszło trochę jakby za suche i chyba następnym razem oprócz serka trochę śmietanki wrzucę 🙂
    ale ogolnie smakowało nawet mojemu meżowi, który ogolnie roślin typu cukinia nie lubi 😉

    #4535799

    kiara

    Zrobię, tyle że wersję wegetariańską:)



    #4535800

    nunak

    robie to od jakiegos czasu….
    zcieram cukienie na duzych oczkach w całości razem ze skórką……
    dodaje jak Beasia almette……… 1 opak.

    bez groszku
    za to z cebulka i wedzoną szynka parmeńska albo szwarcwaldzka ……. pokrojona nożyczkami …………..

    dodaje tez troszkę rucoli swieżej…… bazylię……………
    dobrze też wychodzi jeszcze z pomidorami suszonymi

    #4535801

    beasia

    Zamieszczone przez kiara
    Zrobię, tyle że wersję wegetariańską:)

    też jest dobra, zrobiłam wczoraj, bo szynki nie miałam
    dalam znowu almette i troche smietanki 30% 🙂

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close