Wlasnie zrobilam
Proste na obiad
Makaron – ja daje raowy, cimny, pelnoziarnisty oczywiście gotuje al dente.
Sos
Obieraczka do ziemniaków kroje albo szatkuje albo jak to nazwać obieram, cukinie cala razem ze skorka. Dadaje ze cukienie male zielone.
Na patelnie
Kroje w male kawaleczki szynke, kwadraciki
dodaje do tego pol szklanki mrożonego groszku
Dusze
dodaje luzke duza philadelfi light ( oczywsiscie inny serek wskazany taki bialy do smarowania pieczywa )
sole, pieprze
Makaron który właśnie sie ugotował dodaje do patelni
Mieszam i na talerze
całość zajmuje tyle ile wasz makaron sie gotuje, sa rozne typy, moj sie gotuje 11 minut Barilla integrale fusilli. Bardzo zdrowy i dobry makaron pełnoziarnisty.
Porcja ma 370 kcal na talerz
Dadaje zdjecia.
Nie moje z netu ale moje wygladaja o wiele lepiej i smakuja dzieciakom
NAstepnie zdjecia skladnikow
Takim czyms kroje cala cukinie, wtedy ma paseczki cieniutkie, nie dusi sie nawet minutki:
Teraz philadelfia jest w innych opakowaniach, daje stare żeby zorientować sie o jaki ser chodzi, oczywiście inny tańszy, polski, wskazany jak najbardziej aby bez cukru
No i cukinie
Dzieci lubia makaran, a my zjesc mozemy bo malo kaloryczne a na dlugo zostawia uczucie sytosci ( makaron pelnoziarnisty )
NO I ZDROWE !!!!
13 odpowiedzi na pytanie: Pasta z cukinia i serkiem
Uwielbiam cukinię 🙂
Ja tez
I makaron kocham 😉
brzmi apetycznie i na pewno zrobię, czy to są proporcje na 1 porcje czy na kilka?
O! Uwielbiam cukinie 😀 Muszę spróbować jak dzieci nie będą jadły w domu 😉
Robiłam coś podobnego tylko bez groszku (a zamiast tego podsmażona cebulka) i z serkiem topionym… Mniam
Tylko podsmarzona cebulta + serek topiony to jakies 200 kcal wiecej.
Ja proporcji nie dalam bo ja robie na trzy osoby. Ty robisz na 4 wiec na kazda osobe jakies 80 gr makaronu, A sos :cukinie jakies 4 ( ja tez daje 4 ) groszku sypie z torebki garsc duza, szynke taka bez tluszczu, moze byc taka co zostanie ktorej juz w plasterki nie da sie pokroic, jakas gars mala wystarczy, kroje w male kwadraciki , serek lyzka do zupy nabieram kopiasto. JAk ktos lubi można posypac koperkiem lub pietruszka.
Jezeli nie jestesmy na diecie zawsze mozna posypać parmigiano. Ja nie moge niestety.
Zależy ile dasz oleju do podsmażenia cebulki (w końcu można udusić na łyżce wody ) i ile tego serka 😉 Ale więcej kalorii ma na bank…
Tylko jakie to pyszne kalorie
pysznie wygląda:) zrobię 🙂
zrobiłam wczoraj i smakowało, dałam serek almette, a cukini chyba za mało i wyszło trochę jakby za suche i chyba następnym razem oprócz serka trochę śmietanki wrzucę 🙂
ale ogolnie smakowało nawet mojemu meżowi, który ogolnie roślin typu cukinia nie lubi 😉
Zrobię, tyle że wersję wegetariańską:)
robie to od jakiegos czasu….
zcieram cukienie na duzych oczkach w całości razem ze skórką…
dodaje jak Beasia almette…… 1 opak.
bez groszku
za to z cebulka i wedzoną szynka parmeńska albo szwarcwaldzka…. pokrojona nożyczkami……..
dodaje tez troszkę rucoli swieżej… bazylię………
dobrze też wychodzi jeszcze z pomidorami suszonymi
też jest dobra, zrobiłam wczoraj, bo szynki nie miałam
dalam znowu almette i troche smietanki 30% 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: Pasta z cukinia i serkiem