zachcialo mi sie dzisiaj pasztecikow, przepis mam od jakiego czasu ale zrobilam dzisiaj je pierwszy raz w zyciu z takiego przepisu:
1/2kg maki
1/2 kostki margaryny
2 jaja
50g drozdzy- sa takie male kostki
1/2 szkl.mleka
1lyzka cukru
sol do smaku
Wyrobic jak zwykle ciasto drozdzowe i odstawic do wyrosniecia na ok.20-30min
Ja rwalam po kawalku ciasta walkowalam na paski o szerokosci ok.15cm a dlugosc dowolna wsumie jaka wyjdzie. Jeden dluzszy bok smarowalam roztrzepanym jajkiem zeby pozniej ciasto ladnie sie skleilo.
Na srodek nakladalam farsz miesny ale moze byc dowolny i zawijalam w rulonik, kroilam na kawalki 6-7cm a nieraz wyszly wieksze jak byla to koncowka
Ulozylam na blaszce posmarowalam jajkiem i pieklam cos ok.30min najpierw w 200 stop. C ale tak 10min przed koncem zmniejszylam do 170stop. C
a tu zdjecie
5 odpowiedzi na pytanie: paszteciki z farszem kto jaki lubi
mniam:) narobilas mi smaka na szybki letni obiadek:)
A ja robie z nalesnikow. Nakladam farsz, zawijam w ruloniki, obtaczam to w panierce i na patelnie, pozniej do podgrzania w piekarniku, lub mrozenia. Pyyychotka 🙂
Ja tez tak robie ale krokiety ale co kto lubi
AAAAAA, no tak!! Bo niektorzy mowia na krokiety paszteciki :-O
dzisiaj je zrobilam dla wiekszej ilosci glodomorow
Tylko dla dzieci zrobilam z cienka parowka w srodku
i musze przyznac ze naprawde dobre z ta parowa
Znasz odpowiedź na pytanie: paszteciki z farszem kto jaki lubi