Rewelacja! Łatwo sie go robi i jest bardzo smaczny! Michał brzydzi się warzyw, ale pasztet wcina ze smakiem 🙂
2 selery spore
2 cebule duże
Ma być tak 1 do 1
Zetrzeć na tarce warzywnej (polecam maszyny wszelakie do tego celu).
Starte warzywa gotować pół godziny w bulionie grzybowym. 1 kostka bulionu grzybowego w 1 szklance wody. Można dodać odrobinę sosu sojowego.
Ugotowane warzywa wystudzić. Potem dodać:
4 żółtka
½ masła
1 szklankę bułki tartej
Wymieszać. Potem jeszcze pianę z 4 białek i przyprawy (wedle uznania np. sól, pieprz, gałka muszkatułowa).
Włożyć do formy keksowej (na pergamin), piec ok. 1 godziny w temp. 180-200 st. Nie wyjmować z piekarnika dopóki nie ostygnie.
Wystarcza na ok. 2 formy.
Mniam…..i zwiększa potencję 😉
Pozdrawiam,
Elzi i po prostu Michał 25.02.2003
1 odpowiedzi na pytanie: Pasztet z selera!
Re: Pasztet z selera!
Robi wrażenie:)) W poniedziałek pędzę po selery:)
Pozdrawiam ciepło!
Kansia i Szymek 6.05.2005
Znasz odpowiedź na pytanie: Pasztet z selera!