Pieczarki

Postów wyświetlanych: 7 - od 1 do 7 (wszystkich: 7)
  • Autor
    Wpisy
  • #100135

    syla27

    W przepisie najlepiej wykorzystać małe pieczarki. Łatwiej jest je ułożyć w słoiku i ładniej wyglądają 🙂

    • pieczarki 1 kg
    • ziele angielskie
    • liście laurowe
    • gorczyca
    • cebula 2 sztuki
    zalewa
    • woda 2,5 szklanki
    • ocet 10% 1 szklanka
    • cukier 1 łyżeczka
    • sól 1 łyżeczka

    Pieczarki umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego(z kwaskiem nie zrobią się ciemne) przez 10 minut. Odcedzić.

    Układać w słoikach, dodać do każdego słoika liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę, oraz cebulę pokrojoną w talarki.

    Zalać gorącą zalewą (woda+ocet+sól+cukier) zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

    czy ktos ma jeszcze inny przepis na pieczarki najlepiej na przetwory?

    #2597261

    dora

    Ja uwielbiam pieczarki faszerowane szpinakiem albo mięsem – ze słoików zdecydowanie wolę leśne grzyby.



    #2597262

    kiara

    uwielbiam marynowane pieczarki, dzieki za przepis!

    #2597263

    syla27

    Zamieszczone przez kiara
    uwielbiam marynowane pieczarki, dzieki za przepis!

    prosze bardzo

    #2597264

    kiara

    zrobilam:)
    mam nadzieje, ze beda dobre. 🙂

    #2597265

    missi-g

    Zamieszczone przez syla27
    W przepisie najlepiej wykorzystać małe pieczarki. Łatwiej jest je ułożyć w słoiku i ładniej wyglądają 🙂

    ? pieczarki 1 kg
    ? ziele angielskie
    ? liście laurowe
    ? gorczyca
    ? cebula 2 sztuki
    zalewa
    ? woda 2,5 szklanki
    ? ocet 10% 1 szklanka
    ? cukier 1 łyżeczka
    ? sól 1 łyżeczka

    Pieczarki umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego(z kwaskiem nie zrobią się ciemne) przez 10 minut. Odcedzić.

    Układać w słoikach, dodać do każdego słoika liść laurowy, ziele angielskie i gorczycę, oraz cebulę pokrojoną w talarki.

    Zalać gorącą zalewą (woda+ocet+sól+cukier) zakręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.

    czy ktos ma jeszcze inny przepis na pieczarki najlepiej na przetwory?

    Moja mama i teściowa załozyły sobie prywatną pieczarkarnie w piwniczce, wiec cieszę sie ze natknełam sie na ten przepis:)
    Mam nadzieje, ze przetwory wyjdą:)



    #2597266

    kiara

    Jeden sloik mi wczoraj nie zlapal, schowalam go do lodowki i sprobowalam dzisiaj – wyszlo pyszne:)
    Bede robila wiecej, ale do nastepnych dodam rowniez marchewke:)

Postów wyświetlanych: 7 - od 1 do 7 (wszystkich: 7)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close