pierogi niekonwencjonalnie???

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 38)
  • Autor
    Wpisy
  • #104572

    kantalupa

    z jakim nadzieniem zrobic pierogi, zeby powalic na kolana gosci;)

    w przyszlym tygodniu organizuje pierogi party i szukam jakichsnietuzinkowych pomyslow na nadzienie
    w zeszlym roku bylam na „festynie pierogow w krakowie”, ale niewiele pamietam:(
    potrzebuje czegos fajnego, zaskakujacego i smacznego:)

    zrobie
    *kiszona kapusta i boczek z cebula
    *twarog z wanilia
    *grzyby z koperkiem
    *mieso mielone
    *feta ze szpinakiem

    mysle o czyms w kierunku twarog z figami cynamonem i rodzynkami

    podpowiedzcie cos, prosze!

    #3612650

    gocha1

    Witam
    U nas w miescie jest tzw „dom pieroga”
    Wiem, ze tam podaja mniedzy innymi pierogi z kielbasa (pycha!), kaszanką, oscypkiem, sliwkami (to sa cztery rodzaje pierogow, a nie wszystko wymieszane 😛



    #3612651

    kantalupa

    Zamieszczone przez Gocha1
    Witam
    U nas w miescie jest tzw „dom pieroga”
    Wiem, ze tam podaja mniedzy innymi pierogi z kielbasa (pycha!), kaszanką, oscypkiem, sliwkami (to sa cztery rodzaje pierogow, a nie wszystko wymieszane 😛

    kaszanka i oscypek odpada, bo nie kupie tutaj.ale ta kielbasa mnie neci, sama kielbasa, czy cos jeszcze?

    #3612652

    Anonim

    ja robię też z makiem, rodzynkami i orzechami, do tego sos waniliowy

    #3612653

    kantalupa

    Zamieszczone przez fierka
    ja robię też z makiem, rodzynkami i orzechami, do tego sos waniliowy

    daj konkretniejszy przepis, prooooosze!

    #3612654

    Anonim

    opłukany mak (ok 20 dkg) zalewam wrzącym mlekiem, gotuję pół godziny. Przestudzony przepuszczam przez maszynkę, tak, żeby był dobrze zmielony, na maszynce ręcznej, babcinej dwa razy 😉
    Do rondelka wrzucam masło (dwie łyżki), rozpuszczam i do tego dorzucam mak, potem dwie łyżki miodu, dwie łyżki cukru, małą garstkę rodzynek i garsć orzechów włoskich, zmielonych. Przesmażam razem, wyłączam i studzę. Jak się ostudzi to dodaję żółtko. Farsz gotowy 🙂

    Sos robię z mleka gotowanego z laską wanilii, do którego dodaję żółtka utarte z cukrem. Łączę ze sobą i gotuję na parze aż zgęstnieje. Jak jemy sami to tylko polewam sosem, ale jak ktoś przychodzi, albo zostaną mi pierogi to ugotowane pierogi zapiekam z tym sosem.



    #3612655

    usianka

    – z kasza gryczana, twarogiem i cebulką :Fiu fiu:
    – z truskawkami – tak po prostu
    – ruskie

    Kanta, a te z mięsem mielonym chcesz robic z surowym czy ugotowanym? To 2 zupelnie rozne smaki.

    Z feta i szpinakiem uwielbiam [mlask]

    #3612656

    kantalupa

    fierka, dzieki, zrobie na pewno!
    usianka, robiez takim przesmazonym juz, tak cos w stylu libanskim najchetniej mi wchodzi, noooo, ale tym razem mam robic dla innych, wiec moje gusta sie nie licza

    #3612657

    Anonim

    odwdzięczam się za ciasto na pierogi 😉

    #3612658

    dorotka1

    mniam



    #3612659

    usianka

    Kanta, a to mają byc pierogi z klasycznego ciasta?
    Z feta i szpinakiem sa bardzo dobre, jesli ulepi sie je z francuskiego i usmazy w glebokim oleju.

    W Turcji jadlam neizle pierogi – ciasto tez jakby francuskie bylo :Hmmm…: Nadzienie z jakiegos sera. Moze kojarzysz?

    #3612660

    dorotka1

    od samego czytania mi dupa rosnie 😀



    #3612661

    Anonim

    będą mi się śnić pierogi z fetą i szpinakiem

    #3612662

    kantalupa

    mi sie bedzie snila rosnaca dupa, ale to juz inna sprawa;)
    jutro bede kleic na impreze w nastepny piatek
    te makowe beda na 100%
    szpinak feta tez, bo to donre
    zastanawiam sie nad czyms z parmezanem
    i tradycyjka pojdzie
    mielone (usianka, masz jakis cudowny przepis???)
    kapusta z boczkiem
    grzyby na ostro
    twarog na slodkomoze sie skusze na sliwke, ale w zeszlym roku na podobnym party nie mialy wziecia specjalnego:/

    dzieki babki:)

    #3612663

    dorotka1

    bardzo lubie radicchio na goraco ale do pierogow nie pcham bo w ogole nie robie sama pierogow
    ale jesc uwielbiam
    zarzucilam sieci i znalazlam takie cos

    moze kiedys zrobie

    a mzoe ktos zorbi i mi podesle 😉

    to sie nazywa forumowanie jak mam robote
    zamiast robic siedze tubie szukam piosenek
    ….
    i pierogow
    masakra
    niech mnie ktos kopnie w tlusty zad 😉

    albo nie, pojde wskrzesic watek filmowy 😀

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 38)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close