Piers kurczka z farszem ze szpinaku.

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #100448

    sole

    Przepis znaleziony na stronce wloskiej troche przerobiony
    i sprawdzony

    dobre i wystarczajaco lekkie

    Skladniki:
    125 gr piersi z kurczaka
    50 gr szpinaku
    1 pomidor
    1 cebulka
    1/2 szklanki wina bialego
    troche grana padano lub parmeggiano
    SOL; PIEPRZ na ile komu
    oliwa z oliwek
    maka

    No i :
    Wyczyscic, umyc i wrzucic do wrzatku na minutke szpinak, (mozecie uzyc tez szpinaku mrozonego) i pozniej ladnie odcisniete wrzucuc na patelnie z pomidorem pokrojonym w kostke, dodac lyzeczke oliwy z oliwek, lyzeczke grana padano , sol i pieprz

    Piersi z kurczaka pokrojone w plastry owiac maka.
    W srodek kawalka miesa wlozyc szpinak ktory wczesniej przygotowalyscie , zlozyc miesko jak portfel i zapiac za pomoca wykalaczki

    Cebulke pokroic w cienkie plasterki i na tej samej patelni co byl szpinak podsmazyc leciuko. . Nastepnie dodajcie zlozone juz i gotowe miesko i zalejcie winem ktore musi wyparowac .Posolic i smazyc na zloto lecitko .
    GOTOWE

    #2658233

    dorotka1

    mniam
    musze to zrobic



    #2658234

    kamelia

    To ja dodam wersję prostszą.
    Pierś kurczaka – rozbite kotlety posypane pieprzem, solą.
    1″kiełbaska” sera topionego, najlepiej naturalnego bez dodatków
    szpinak mrożony
    czosnek, inne przyprawy
    oliwa/ olej
    trochę mąki

    Na oleju podgrzewamy pokrojony/ zmiażdżony czosnek, dodajemy szpinak, przyprawiamy. Podsmażamy chwilę. Dodajemy serek topiony ok. 2/3 „kiełbaski”. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
    Piersiowe kotlety smarujemy odrobiną serka i farszem, zwijamy.
    Obsypujemy mąką i smażymy na oleju (niedużo oleju). Jak się obrumienią ze wszystkich stron, to zmniejszamy gaz, dodajemy odrobinę wody i podduszamy, żeby na pewno były usmażone w środku i żeby zrobił się sosik (wycieka ze środka).
    Ja je uwielbiam z surówką z pekinki, ogórka kiszonego, szczypiorku, pestek słonecznika z sosem jogurtowo-majonezowo-czosnkowym.
    Smacznego.

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close