pierś z kurczaka – jak upiec??

dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…

16 odpowiedzi na pytanie: pierś z kurczaka – jak upiec??

qr-chuck Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez moni2003:dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…

Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?

gotka Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kurczak:Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?

ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

ewike Dodane ponad rok temu,

Rzeczywiście toście sobie pogadały Fiu fiu

pasiasta Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez moni2003:dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?

k8-77 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kurczak:Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?

ja tam lubie takie piersi kurczaka 😀

obsypuje przyprawa zlocista, wlewam troche oleju na spod naczynie zaroodpornego, pieke do skutku, czyli miękkości. nigdy nie jest suche. na kanapki kroic zimne, zeby sie nie rozwalilo.

schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).

pasiasta Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez k8_77:schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).
czosnek i kminek to nie dla mnie zestaw;)

Przypomniało mi się jak zrobiłam cyca, który podobno był mokry … ugotowałam w kostce bulionowejFiu fiu Podobno był nawet całkiem smacznyHyhy – tak mężuś twierdzi, no ale on musi mieć dietkę.

qr-chuck Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez gotka:ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

A wiesz, że jakoś tak nawet nie zauważyłam Śmiech?

Już się nie będę o kurczakach (a na pewno nie o piersiach) wypowiadać Wstyd

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez gotka:ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

ŚmiechŚmiechŚmiech

joannar Dodane ponad rok temu,

A co do kurzęcych cycków:
Rozklepujesz je, kilka pod rząd.
Układasz jak na roladę.
Nakładasz farsz z mielonego (mielone + przyprawy + bułka tarta + rodzynki, śliwki, czy tam morwela suszone oczywiście). Zwijasz w roladę. Posypujesz z wierzchu przyprawami i obkładasz skórką z udek kurzęcych. Wow!
I do piekarnika. Najpierw pod przykryciem, podtem zdejmujesz dla koloru 🙂
Pyyyyyyyyyyyyycha taka rolada.

moni2003 Dodane ponad rok temu,

dziękuję za przepisy 🙂

Zamieszczone przez Kasiasta:To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?

mieszam sobie przyprawy w miseczce – takie na jakie mam chęć… do tego sól jako ‘baza’ no chyba że używasz przyprawy typu ‘marynata staropolska do mięs i drobiu’ to bym sól odpuściła…
delikatnie dźgam schabik i nacieram najpierw samym czosneczkiem… potem mieszanką przypraw, pakuję w folię aluminiową, i do lodówki na min 12h; potem piekę w piekarniku 200st w zależności od wagi ja przyjmuję 1h na 1kg mięsa…
smacznego

agago Dodane ponad rok temu,

piersi z kuraka czy indyka, żeby suche nie były polecam zawinąć w boczek tzn. plastry surowego boczku rozbijamy tłuczkiem przez torebkę foliową przyprawiamy wszystko wg uznania a potem mięcho (można tez schab, szynkę itp) obkładamy tym boczkiem po całości i zawijamy sznurkiem (tak żeby się kupy trzymało) po upieczeniu mamy soczyste mięsko w przypieczonej boczkowej skorupce drób na bank się ładnie kroi i nie kruszy ;o)

kantalupa Dodane ponad rok temu,

cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)

snoopy Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kantalupa:cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)

co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:

kiara Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez alina24:co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:

rolujesz (zawijasz) takj jak nalesniki:)

snoopy Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez kiara2003:rolujesz (zawijasz) takj jak nalesniki:)

dzięki 🙂
rozumiem, ze każdy pojedyńczy rozklepany kotlet, tak

bo ja już myślałam, ze to coś trudniejszego 😉

kiara Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez alina24:dzięki 🙂
rozumiem, ze każdy pojedyńczy rozklepany kotlet, tak

bo ja już myślałam, ze to coś trudniejszego 😉

w tym przepisie z kilkoma kotletami, to wydaje mi sie, kotletu uklada sie warstwowo jeden na drugim w wtedy sie wszystkie razem zwija

Znasz odpowiedź na pytanie: pierś z kurczaka – jak upiec???

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dla starających się
Objawy płodności
[B][COLOR="red"]Główne objawy płodności[/COLOR][/B] [B]I. Zmiany podstawowej temperatury ciała. ( PTC ) [/B] Aby określić zmianę podstawowej temperatury ciała, należy codziennie mierzyć temperaturę ciała i dokładnie zapisywać ją w tabeli. Zaobserwujesz, że po
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
Przeciętny Polak ;)
Dla zabawy [url]http://www.newsweek.pl/wydruk/artykul-wydruk.asp?Artykul=28563[/url]
Czytaj dalej