pierś z kurczaka – jak upiec??

dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…

16 odpowiedzi na pytanie: pierś z kurczaka – jak upiec??

qr-chuck2008-10-02 11:04:53

Zamieszczone przez moni2003:dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…

Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?

gotka2008-10-02 15:44:52

Zamieszczone przez kurczak:Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?

ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

ewike2008-10-02 16:14:48

Rzeczywiście toście sobie pogadały Fiu fiu

pasiasta2008-10-02 16:48:47

Zamieszczone przez moni2003:dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?

k8-772008-10-02 18:03:24

Zamieszczone przez kurczak:Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?

ja tam lubie takie piersi kurczaka 😀

obsypuje przyprawa zlocista, wlewam troche oleju na spod naczynie zaroodpornego, pieke do skutku, czyli miękkości. nigdy nie jest suche. na kanapki kroic zimne, zeby sie nie rozwalilo.

schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).

pasiasta2008-10-02 20:08:19

Zamieszczone przez k8_77:schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).
czosnek i kminek to nie dla mnie zestaw;)

Przypomniało mi się jak zrobiłam cyca, który podobno był mokry … ugotowałam w kostce bulionowejFiu fiu Podobno był nawet całkiem smacznyHyhy – tak mężuś twierdzi, no ale on musi mieć dietkę.

qr-chuck2008-10-03 11:43:21

Zamieszczone przez gotka:ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

A wiesz, że jakoś tak nawet nie zauważyłam Śmiech?

Już się nie będę o kurczakach (a na pewno nie o piersiach) wypowiadać Wstyd

joannar2008-10-03 22:09:05

Zamieszczone przez gotka:ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

ŚmiechŚmiechŚmiech

joannar2008-10-03 22:11:45

A co do kurzęcych cycków:
Rozklepujesz je, kilka pod rząd.
Układasz jak na roladę.
Nakładasz farsz z mielonego (mielone + przyprawy + bułka tarta + rodzynki, śliwki, czy tam morwela suszone oczywiście). Zwijasz w roladę. Posypujesz z wierzchu przyprawami i obkładasz skórką z udek kurzęcych. Wow!
I do piekarnika. Najpierw pod przykryciem, podtem zdejmujesz dla koloru 🙂
Pyyyyyyyyyyyyycha taka rolada.

moni20032008-10-04 07:01:14

dziękuję za przepisy 🙂

Zamieszczone przez Kasiasta:To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?

mieszam sobie przyprawy w miseczce – takie na jakie mam chęć… do tego sól jako ‘baza’ no chyba że używasz przyprawy typu ‘marynata staropolska do mięs i drobiu’ to bym sól odpuściła…
delikatnie dźgam schabik i nacieram najpierw samym czosneczkiem… potem mieszanką przypraw, pakuję w folię aluminiową, i do lodówki na min 12h; potem piekę w piekarniku 200st w zależności od wagi ja przyjmuję 1h na 1kg mięsa…
smacznego

agago2008-10-16 18:38:32

piersi z kuraka czy indyka, żeby suche nie były polecam zawinąć w boczek tzn. plastry surowego boczku rozbijamy tłuczkiem przez torebkę foliową przyprawiamy wszystko wg uznania a potem mięcho (można tez schab, szynkę itp) obkładamy tym boczkiem po całości i zawijamy sznurkiem (tak żeby się kupy trzymało) po upieczeniu mamy soczyste mięsko w przypieczonej boczkowej skorupce drób na bank się ładnie kroi i nie kruszy ;o)

kantalupa2008-10-16 19:12:20

cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)

snoopy2009-01-17 10:01:28

Zamieszczone przez kantalupa:cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)

co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:

kiara2009-01-17 10:23:36

Zamieszczone przez alina24:co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:

rolujesz (zawijasz) takj jak nalesniki:)

snoopy2009-01-17 10:49:59

Zamieszczone przez kiara2003:rolujesz (zawijasz) takj jak nalesniki:)

dzięki 🙂
rozumiem, ze każdy pojedyńczy rozklepany kotlet, tak

bo ja już myślałam, ze to coś trudniejszego 😉

kiara2009-01-17 13:29:08

Zamieszczone przez alina24:dzięki 🙂
rozumiem, ze każdy pojedyńczy rozklepany kotlet, tak

bo ja już myślałam, ze to coś trudniejszego 😉

w tym przepisie z kilkoma kotletami, to wydaje mi sie, kotletu uklada sie warstwowo jeden na drugim w wtedy sie wszystkie razem zwija

Znasz odpowiedź na pytanie: pierś z kurczaka – jak upiec???

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Dla starających się
Objawy płodności
[B][COLOR="red"]Główne objawy płodności[/COLOR][/B] [B]I. Zmiany podstawowej temperatury ciała. ( PTC ) [/B] Aby określić zmianę podstawowej temperatury ciała, należy codziennie mierzyć temperaturę ciała i dokładnie zapisywać ją w tabeli. Zaobserwujesz, że po
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
Przeciętny Polak ;)
Dla zabawy [url]http://www.newsweek.pl/wydruk/artykul-wydruk.asp?Artykul=28563[/url]
Czytaj dalej