pierś z kurczaka – jak upiec??

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 17)
  • Autor
    Wpisy
  • #95844

    moni2003

    dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
    i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
    ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…

    #2090837

    qr-chuck

    Zamieszczone przez moni2003
    dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
    i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
    ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…

    Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
    Po co się męczyć ;)?



    #2090838

    gotka

    Zamieszczone przez kurczak
    Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
    Po co się męczyć ;)?

    ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

    #2090839

    ewike

    Rzeczywiście toście sobie pogadały Fiu fiu

    #2090840

    pasiasta

    Zamieszczone przez moni2003
    dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…

    To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?

    #2090841

    k8-77

    Zamieszczone przez kurczak
    Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
    Po co się męczyć ;)?

    ja tam lubie takie piersi kurczaka 😀

    obsypuje przyprawa zlocista, wlewam troche oleju na spod naczynie zaroodpornego, pieke do skutku, czyli miękkości. nigdy nie jest suche. na kanapki kroic zimne, zeby sie nie rozwalilo.

    schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).



    #2090842

    pasiasta

    Zamieszczone przez k8_77
    schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).

    czosnek i kminek to nie dla mnie zestaw;)

    Przypomniało mi się jak zrobiłam cyca, który podobno był mokry … ugotowałam w kostce bulionowejFiu fiu Podobno był nawet całkiem smacznyHyhy – tak mężuś twierdzi, no ale on musi mieć dietkę.

    #2090843

    qr-chuck

    Zamieszczone przez gotka
    ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

    A wiesz, że jakoś tak nawet nie zauważyłam Śmiech?

    Już się nie będę o kurczakach (a na pewno nie o piersiach) wypowiadać Wstyd

    #2090844

    joannar

    Zamieszczone przez gotka
    ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!

    ŚmiechŚmiechŚmiech

    #2090845

    joannar

    A co do kurzęcych cycków:
    Rozklepujesz je, kilka pod rząd.
    Układasz jak na roladę.
    Nakładasz farsz z mielonego (mielone + przyprawy + bułka tarta + rodzynki, śliwki, czy tam morwela suszone oczywiście). Zwijasz w roladę. Posypujesz z wierzchu przyprawami i obkładasz skórką z udek kurzęcych. Wow!
    I do piekarnika. Najpierw pod przykryciem, podtem zdejmujesz dla koloru 🙂
    Pyyyyyyyyyyyyycha taka rolada.



    #2090846

    moni2003

    dziękuję za przepisy 🙂

    Zamieszczone przez Kasiasta
    To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?

    mieszam sobie przyprawy w miseczce – takie na jakie mam chęć… do tego sól jako ‚baza’ no chyba że używasz przyprawy typu ‚marynata staropolska do mięs i drobiu’ to bym sól odpuściła…
    delikatnie dźgam schabik i nacieram najpierw samym czosneczkiem… potem mieszanką przypraw, pakuję w folię aluminiową, i do lodówki na min 12h; potem piekę w piekarniku 200st w zależności od wagi ja przyjmuję 1h na 1kg mięsa…
    smacznego

    #2090847

    agago

    piersi z kuraka czy indyka, żeby suche nie były polecam zawinąć w boczek tzn. plastry surowego boczku rozbijamy tłuczkiem przez torebkę foliową przyprawiamy wszystko wg uznania a potem mięcho (można tez schab, szynkę itp) obkładamy tym boczkiem po całości i zawijamy sznurkiem (tak żeby się kupy trzymało) po upieczeniu mamy soczyste mięsko w przypieczonej boczkowej skorupce drób na bank się ładnie kroi i nie kruszy ;o)



    #2090848

    kantalupa

    cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
    posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
    na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)

    #2090849

    snoopy

    Zamieszczone przez kantalupa
    cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
    posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
    na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)

    co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:

    #2090850

    kiara

    Zamieszczone przez alina24
    co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:

    rolujesz (zawijasz) takj jak nalesniki:)

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 17)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close