dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…
Zamieszczone przez moni2003
dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
i tak sie zastanawiam czy do sie to zrobić z piersią z kurczaka… ba zeby suche nie było…
ktos próbował?? moze mnie zainspirujecie…
Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?
Zamieszczone przez kurczak
Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?
ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!
Rzeczywiście toście sobie pogadały Fiu fiu
Zamieszczone przez moni2003
dzisiaj zrobiłam pieczony schabik – taki na kanapki…
To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?
Zamieszczone przez kurczak
Piersi kurczaka są suche, niesmaczne, a do tego nafaszerowane hormonami.
Po co się męczyć ;)?
ja tam lubie takie piersi kurczaka 😀
obsypuje przyprawa zlocista, wlewam troche oleju na spod naczynie zaroodpornego, pieke do skutku, czyli miękkości. nigdy nie jest suche. na kanapki kroic zimne, zeby sie nie rozwalilo.
schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).
Zamieszczone przez k8_77
schab a la moja mama – troche obsolic, wierzch posmarowac musztarda, pokrojonym w plasterki czosnkiem, mozna tez kminek. i piec do skutku. po wyjeciu, jak troche ostygnie, zawinac w folie aluminiowa (soczki zostaja).
czosnek i kminek to nie dla mnie zestaw;)
Przypomniało mi się jak zrobiłam cyca, który podobno był mokry … ugotowałam w kostce bulionowejFiu fiu Podobno był nawet całkiem smacznyHyhy – tak mężuś twierdzi, no ale on musi mieć dietkę.
Zamieszczone przez gotka
ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!
A wiesz, że jakoś tak nawet nie zauważyłam Śmiech?
Już się nie będę o kurczakach (a na pewno nie o piersiach) wypowiadać Wstyd
Zamieszczone przez gotka
ŚmiechUbawiłam się, przepraszam, nie mam nic złego na myśli..tylko ten Twój nick tak jakoś..w tym wszystkim..Hura!
ŚmiechŚmiechŚmiech
A co do kurzęcych cycków:
Rozklepujesz je, kilka pod rząd.
Układasz jak na roladę.
Nakładasz farsz z mielonego (mielone + przyprawy + bułka tarta + rodzynki, śliwki, czy tam morwela suszone oczywiście). Zwijasz w roladę. Posypujesz z wierzchu przyprawami i obkładasz skórką z udek kurzęcych. Wow!
I do piekarnika. Najpierw pod przykryciem, podtem zdejmujesz dla koloru 🙂
Pyyyyyyyyyyyyycha taka rolada.
dziękuję za przepisy 🙂
Zamieszczone przez Kasiasta
To ja może zapytam jak taki schabik zrobić?
mieszam sobie przyprawy w miseczce – takie na jakie mam chęć… do tego sól jako ‚baza’ no chyba że używasz przyprawy typu ‚marynata staropolska do mięs i drobiu’ to bym sól odpuściła…
delikatnie dźgam schabik i nacieram najpierw samym czosneczkiem… potem mieszanką przypraw, pakuję w folię aluminiową, i do lodówki na min 12h; potem piekę w piekarniku 200st w zależności od wagi ja przyjmuję 1h na 1kg mięsa…
smacznego
piersi z kuraka czy indyka, żeby suche nie były polecam zawinąć w boczek tzn. plastry surowego boczku rozbijamy tłuczkiem przez torebkę foliową przyprawiamy wszystko wg uznania a potem mięcho (można tez schab, szynkę itp) obkładamy tym boczkiem po całości i zawijamy sznurkiem (tak żeby się kupy trzymało) po upieczeniu mamy soczyste mięsko w przypieczonej boczkowej skorupce drób na bank się ładnie kroi i nie kruszy ;o)
cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)
Zamieszczone przez kantalupa
cycek kurzy rozbity lekko, zeby nie byl zbyt gruby
posmarowany od serca pesto (takim zwyklym barilla ze sloika), zwiniety w rolade i na jakie 30 minut do pieca na 200 stopni
na cieplo, na zimno, zawsze smakuje:)
co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:
Zamieszczone przez alina24
co to znaczy zwinięty w roladę? :Wstyd:
rolujesz (zawijasz) takj jak nalesniki:)
Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć
Rodzice » Tematy » NA KAŻDY TEMAT » Książka kucharska » pierś z kurczaka – jak upiec??