Pierś z kurczaka w zlewie śmietanowej-Sisi27

1.Pierś z kurczaka – ilość zależna od głodomorów- nie rozbita, pokrojona jak się chce – mogą być kawałki jak na kotlety albo mniejsze.
2. Do śmietany dodajemy 2 op.zupki w proszku- te z serii “gorący kubek” (najlepiej pieczarkowa ale dobre wychodzą też ogórkowa, grochowa)
3. Pierś układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy śmietaną tak by była cała zakryta
4. Pieczemy w piekarniku jakieś 20-30 min w stosunkowo niskiej temp.(będziecie widziały ,że wierzch się podpieka)
5. Super smakuje z gotowanym ryżem ale mogą być też ziemniaczki
6. Smacznego!!!! My z mężem zajadamy się tym,że hoho.

Sylwia +…… (20.10.2003)

Książka kucharska
Ciasto z owocami-riiba
CIASTO Z JABŁKAMI LUB ŚLIWKAMI 20 dekagrama margaryny resztę margaryny z kostki zostawić sobie do wysmarowania blachy 1 szklanka cukru 4 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1 1/2 łyżki mąki
Czytaj dalej
Książka kucharska
Mozzarella z pomidorami i bazylią-Ekstra -Jersay
No hej ! Własciwie nie wiem czemu zdradzam wam ten przepis -bo do tej pory była to moja tajemnica...chyba bardzo Was lubie... Składniki: ( 2 osoby) 1 op. mozzarelli w
Czytaj dalej