Pierś z kurczaka w zlewie śmietanowej-Sisi27

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #19364

    annah

    1.Pierś z kurczaka – ilość zależna od głodomorów- nie rozbita, pokrojona jak się chce – mogą być kawałki jak na kotlety albo mniejsze.
    2. Do śmietany dodajemy 2 op.zupki w proszku- te z serii „gorący kubek” (najlepiej pieczarkowa ale dobre wychodzą też ogórkowa, grochowa)
    3. Pierś układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy śmietaną tak by była cała zakryta
    4. Pieczemy w piekarniku jakieś 20-30 min w stosunkowo niskiej temp.(będziecie widziały ,że wierzch się podpieka)
    5. Super smakuje z gotowanym ryżem ale mogą być też ziemniaczki
    6. Smacznego!!!! My z mężem zajadamy się tym,że hoho.

    Sylwia +…… (20.10.2003)

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close