Pomoc w interpretacji wyników morfologi

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 19)
  • Autor
    Wpisy
  • #116731

    angels1984

    Witam kontrolnie co pół roku robie małemu morfologie i żelazo ,wyniki były zawsze dobre
    Telefonicznie powiedziano mi ze wyniki morfologii są w normie jednak mąz mi dzis je przywiózł i wcale jakos mi sie w normie nie wydają :Hmmm…:dlatego prosze o pomoc w ich interpretacji BO DO LEK.MOGE PODJECHAC DOPIERO JUTRO a do jutra ja osiwieje :Boje się:
    Mały jak zwykle jest pogodny ma apetyt ,biega skacze bawi sie jak zawsze więc o co chodzi
    WBC 8,47 (9.00-30.00)
    NEU%33.30(40.00-74.00)
    BASO 0.15(0.00-0.10)
    BASO% 1.81(0.00-1.10)
    HCT 37.80 (44.00-70.00)
    MCV 80.88 (97.00-115.00)
    MCH26.86 (32.00-38.00)
    RDW11,58 (13.00-18.00)

    Dziekuje za pomoc

    #5430131

    beamama

    Jesteś pewna, że w nawiasach masz normy dla dzieci? Bo coś mi się nie wydaje, przynajmniej tak mówi gugl.



    #5430132

    angels1984

    Zamieszczone przez beamama
    Jesteś pewna, że w nawiasach masz normy dla dzieci? Bo coś mi się nie wydaje, przynajmniej tak mówi gugl.

    to są chyba ogólne normy nie wiem czy dla dzieci :Wstyd:
    badania robie prywatnie
    a Znasz sie na wynikach bo nie wiem co onich myslec ?
    a gugl mnie straszy temu tu pytam

    #5430133

    klucha

    googla sie nie czyta bo straszne rzeczy wychodzą

    pyta się lekarza

    #5430134

    angels1984

    Zamieszczone przez Klucha
    googla sie nie czyta bo straszne rzeczy wychodzą

    pyta się lekarza

    to to ja wiem tylko lekarz rano dopiero a chciałam co nieco wczesniej wiedziec :Stres:

    #5430135

    beamama

    Zamieszczone przez angels1984
    to to ja wiem tylko lekarz rano dopiero a chciałam co nieco wczesniej wiedziec :Stres:

    Ja się nie znam, ztforki pytaj 🙂
    Ale gugl podaje inne normy dla dzieci, wg których Wasze wyniki są jak najbardziej ok 🙂



    #5430136

    angels1984

    Zamieszczone przez beamama
    Ja się nie znam, ztforki pytaj 🙂
    Ale gugl podaje inne normy dla dzieci, wg których Wasze wyniki są jak najbardziej ok 🙂

    w labie gdzie robiłam powiedzieli mi ze są ok ale no własnie zawsze musi byc ale …………………
    jutro wale do lekarza
    PS Ztforka sie rozpakowała wiec napewno szybko tu nie zaglądnie

    #5430137

    beamama

    Zamieszczone przez angels1984
    Witam kontrolnie co pół roku robie małemu morfologie i żelazo ,wyniki były zawsze dobre
    Telefonicznie powiedziano mi ze wyniki morfologii są w normie jednak mąz mi dzis je przywiózł i wcale jakos mi sie w normie nie wydają :Hmmm…:dlatego prosze o pomoc w ich interpretacji BO DO LEK.MOGE PODJECHAC DOPIERO JUTRO a do jutra ja osiwieje :Boje się:
    Mały jak zwykle jest pogodny ma apetyt ,biega skacze bawi sie jak zawsze więc o co chodzi
    WBC 8,47 (9.00-30.00) 8-15
    NEU%33.30(40.00-74.00)
    BASO 0.15(0.00-0.10)
    BASO% 1.81(0.00-1.10)
    HCT 37.80 (44.00-70.00) 30 -40
    MCV 80.88 (97.00-115.00) norma ok 80
    MCH26.86 (32.00-38.00) 23 -35
    RDW11,58 (13.00-18.00) 11,5 – 14,5

    Dziekuje za pomoc

    Gugl mówi na czerwono, reszty nie chce mi się szukać 😉

    #5430138

    angels1984

    Zamieszczone przez beamama
    Gugl mówi na czerwono, reszty nie chce mi się szukać 😉

    dzięki
    najbardziej mnie to BASO niepokoi
    juz nie truje jutro sie dowiem

    #5430139

    kas

    Ja już nie pamiętam zbyt wiele, ale nic strasznego w tych wynikach nie widzę. A norma hematokrytu to chyba dla krwiodawcy płci męskiej!



    #5430140

    angels1984

    Byłam u lek.wyniki jak najbardziej w porządku
    mamy podawac preparat witaminowy i w styczniu znowu morfologia :\

    #5430141

    beamama

    No i było się stresować :Hyhy:



    #5430142

    angels1984

    Zamieszczone przez beamama
    No i było się stresować :Hyhy:

    Matki tak mają :Fiu fiu:

    #5430143

    beamama

    Zamieszczone przez angels1984
    Matki tak mają :Fiu fiu:

    No. Ja tylko raz odstawiłam szopkę, na usprawiedliwienie mam, że to pierwsze dziecko było i malutkie jeszcze, szlochałam u lekarza z wynikami w ręce, a wyniki okazały się ok :Śmiech:
    Na szczęście uczę się błędach 😉

    #5430144

    angels1984

    Zamieszczone przez beamama
    No. Ja tylko raz odstawiłam szopkę, na usprawiedliwienie mam, że to pierwsze dziecko było i malutkie jeszcze, szlochałam u lekarza z wynikami w ręce, a wyniki okazały się ok :Śmiech:
    Na szczęście uczę się błędach 😉

    :Śmiech: no to ja tez mam usprawiedliwienie bo to moje pierwsze dziecko :Cwaniak:

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 19)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close