Potrzebuje dobry przepis na kaczkę

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #92633

    ciku

    Chodzi mi o wypróbowany przepis, nie o taki po prostu skopiowany z gazety, bo takich pełno.

    Sprawdzony, dobry przepis.

    #1768242

    qr-chuck

    Ja z kaczki umiem tylko rosół :(.
    Za to jest pyszny :), a mięso moje starsze dziecko – niejadek zjada na 2, maksymalnie 3 posiedzenia, więc jej nie żałuję :D.
    Kiedyś jadłam rewelacyjną kaczkę nadziewaną jabłkami i śliwkami – może któraś z dziewczyn zna przepis i się podzieli…



    #1768243

    Anonim

    ja kupuję całą kaczkę (mrożoną najczęsciej); po rozmrożeniu nacieram solą i majerankiem, także od srodka; upycham jabłkami (szarą renetą) pokrojonymi w ćwiartki i z wydrążonymi gniazdami, obkładam też jabłkami naokoło (bo z tej kaczki to jabłka najlpesze ;)), i w rękawie podlewam lekko wodą i wkładam do piekanika na ok. 1,5-2 h;

    #1768244

    dna

    od razu mowie ze nie wyprobowane na własnej skórze, ale jestem nalogowym ogladaczem tv kuchnia 😉 i obiecalam sobie, ze jak dostane kaczke w swoje rece to w pierwszej kolejnosci zrobie to:

    a jezeli to beda piersi kaczki to to:

    pozdrawiam:)

    #1768245

    ciku

    Zamieszczone przez EwkaM
    obkładam też jabłkami naokoło (bo z tej kaczki to jabłka najlpesze ;)),

    To brzmi jak antyreklama…

    Właśnie o coś w tym stylu mi chodzi…jabłka, sliwki, miód i takie tam.

    #1768246

    ciku

    uwaga, nie dla dzieci

    kaczke staranie umyta ukladamy na dnie naczynia – najlepiej szklanego. Dodajemy gozdziki i cynamon. Skrapaiamy cytryna. Tak przygotowana kaczke zalewany szklanka wina bialego ,sdzklanka wina czerwonego dodajac 100 g ginu , 100 g koniaku , 200 g Smirnoffa i 50 g rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawac obrobce cieplnej. Kaczke mozliwie jak najszybciej wypierdalamy bo jest chujowa . Natomiast … Sos! Sos! . Paluszki lizac -smacznego

    Taki oto przepis przesłała mi moja, skąd indąd kulturalna i elegancka mamusia. Dostała ponoć z życzeniami wesołych świąt od jakiegos ordynatora z Lublina.



    #1768247

    ewike

    leję, co czytam, po prostu nie mogę :D:D

    #1768248

    gosia

    Zamieszczone przez CIKU
    kaczke staranie umyta ukladamy na dnie naczynia – najlepiej szklanego. Dodajemy gozdziki i cynamon. Skrapaiamy cytryna. Tak przygotowana kaczke zalewany szklanka wina bialego ,sdzklanka wina czerwonego dodajac 100 g ginu , 100 g koniaku , 200 g Smirnoffa i 50 g rumu. Potrawy nie musimy nawet poddawac obrobce cieplnej. Kaczke mozliwie jak najszybciej wypierdalamy bo jest chujowa . Natomiast … Sos! Sos! . Paluszki lizac -smacznego

    Taki oto przepis przesłała mi moja, skąd indąd kulturalna i elegancka mamusia. Dostała ponoć z życzeniami wesołych świąt od jakiegos ordynatora z Lublina.

    Padłam 😉

    Ja najczęściej robię piersiątka z kaczki – tradycyjnie w majeranku, bo tak nam smakuje. Sos też przepyszny 😉

    #1768249

    syranka

    Zamieszczone przez EwkaM
    ja kupuję całą kaczkę (mrożoną najczęsciej); po rozmrożeniu nacieram solą i majerankiem, także od srodka; upycham jabłkami (szarą renetą) pokrojonymi w ćwiartki i z wydrążonymi gniazdami, obkładam też jabłkami naokoło (bo z tej kaczki to jabłka najlpesze ;)), i w rękawie podlewam lekko wodą i wkładam do piekanika na ok. 1,5-2 h;

    Ja robię dokładnie tak jak EwkaM tylko dodaję kilka suszonych śliwek! Wychodzi super i nie da się popsuć!

    #1768250

    ciku

    Dzięki,to będę eksperymentować na urodzinki:)

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close