prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 20)
  • Autor
    Wpisy
  • #55898

    ania132

    Witajcie mamusie..
    Mam do was ogromna prosbę..
    Jestem ciężarówką i wiem,ze jeszcze mam troszku czasu ale pomału rozgladam sie to tu to tam za wózkiem..W sumie mam upatrzone 2 modele,ale mam takie pytanko do was..Czy mogłybyście mi napisac czy któras z was miała ,uzywała wymienione wózeczki i czy sa warte „grzechu”..Prosiłabym jak mozna o opinie („plusy” i minusy” ), który ewentualnie jest lepszy..a może macie jeszcze jakies inne typy, modele chetnie zasięgne każdej porady

    1. Wózek głęboko-spacerowy MUTSY UrbanRider
    2. Implast Driver 4XL (głeboki+spacerowka)

    3. opinia równiez dla kolezanki, która chce zakupic PerPergo (chyba model Golf) .Czy on ma w zestawie gondola+spacerówka czy kupuje sie osobno? i orientacyjne ceny oraz jakie sa wasze opinie równiez na temat tego wózka?

    Bede wdzieczna
    z pozdrowionkami

    #715118

    alina

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Ja mam mutsy i jestem szalenie zadowolona. Prowadzi się go fantastycznie. Jest ładny. Mam go od kwietnia. Minusów na razie nie widać. Fakt…jest drogi. Ja płaciłam ok.2600zł za głęboki, spacerowy i plecak. Dodatki też są drogie. W kwietniu był na zamówienie i trzeba było czekać miesiesiąc. Jeśli ktoś powie Tobie, że ma felerne hamulce, to prawdopodobnie źle go użytkuje. W instrukcji obsługi wyraźnie jest napisane, że wszyskie ruchome części trzeba systematycznie przyskać teflonem. Ja nie miałam problemu z hamulcami.
    A co do implasta…Jest bardzo ładny ale już oklepany. Podobno kosz na zakupy jest na rzepy i przy większym obciążeniu odpina się.
    Ja polecam Mutsy.
    Pozdrawiam Alina


    Monika 07.04.04



    #715119

    mai

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    I my sie dolaczamy! Mutsy= Wozio suuuuuperancki!!!!!! sprawdza sie w kazdych warunkach, a skretna os rewelacja!

    Marta& Amelia 11.05.04

    #715120

    skate130

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Ja tez polecam wózek Mutsy. Za swój płaciłam 1950 (gondola i spacerówka) a za fotelik do niego 600 zł. Jedyna wada to to, że jest ciężki. Poza tym jest rewelacyjny, skrętna oś naprawde ułatwia prowadzenie, można się od niej uzależnić. Ja nie miałam z nim najmniejszych problemów, mamy go od czerwca. Mój synek jeździ już w spacerówce która sie idealnie na płasko rozkłada.

    #715121

    ania132

    Re: czy jeszcze ktos doda opinie?

    dziekuje bardzo!!
    może jeszcze ktos jakieś uwagi itp..
    POZDRAWIAM wszystkie mamusie i dzieciaczki

    #715122

    alina

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Gdzie udało Ci się kupić wózek tak tanio? Mój jest z Poznania. Jeszcze przed zmianą podatku vat. Sam plecak kosztował około 250zł.


    Monika 07.04.04



    #715123

    redford

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Ja takze kupowalam w Poznaniu i 1,5 roku temu w Swiecie Dziecka w Panoramie kosztowal 2100,- (gondola+spacerowka), do tego fotelik-nosidełko firmy Play za okolo 600 zl.


    Kasia i Maciek 25.04.2003

    #715124

    skate130

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    W sklepie ten wózek był wystawiony za 2150 ale poniewaz robilismy tam zakupy na łączna kwote prawie 5 tys. to wytargwalismy rabat na wózek. Za fotelik – nosidelko zapłaciłam 600 zł.

    #715125

    apolosia

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Dlaczego fotelik kupiłaś firmy play, nie mutsy? Ja mam bliźniaki, więc nie mam wózka Mutsy, tylko bliźniaczy Emaljunga. Ale zamierzam kupić foteliki samochodowe firmy Mutsy. Nie wiem teraz, czy to, co widziałam to takie spacerówko – fotelik, czy foteliki.Wiem że rozkłada się je całkowicie na płasko, i można z nich zrobić kołyskę. Kasiu, mam jeszcze pytanie – gdzie w Poznaniu są najlepsze, największe ( z najszerszym zasrtymentem ) sklepy dla dzieci, gdzie również jest duży wybór fotelików. Pozdrawiam!

    Dobrusia i Michasia

    #715126

    redford

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Apolosiu, z tego co wiem (a moze sie cos zmienilo przez te 1,5 roku?) firma Mutsy nie robi fotelikow-nosidelek, tylko robi je dla niej firma Play. Ten, ktory ja mam nazywa sie Prima i rzeczywiscie rozklada sie na płasko, tzn. ma 3 stopnie pochylenia oparcia. Te foteliki mozna montowac za pomocą adapterów na różnych stelażach, w tym także na Mutsy. Mogą być także bujaczkiem w domu, bo rączka daje się blokować w różnych pozycjach, w tym także odchylona do tyłu i zaparta o podłoże stopuje bujanie się fotelika.

    A co do sklepów. To dużo asortymentu, w tym także wózków, fotelików mają w sklepie Dyzio na ul. Opieńskiego w pasażu Tesco. To sama północ Poznania. Ciekawe i dużo rzeczy jest też w sklepie Pati i Maks na ul. Polnej róg Szamarzewskiego oraz w Smyku w Starym Browarze (oba sklepy są w samym centrum), ale w tym ostatnim ceny są wyższe ze względu na miejsce. Przy tym są ubodzy w wózki, foteliki, nosidełka itp. Tam raczej jest dużo ubrań, butów, no i najwięcej zabawek. Jest też kilka sklepów w Kupcu Poznańskim na Placu Wiosny Ludów, niedaleko Starego Rynku, ale tam jakoś nie jeżdżę, więc dobrze nie znam tych sklepów. Byłam jak szukałam parasolki i widziałam, że w jednym ze sklepów mieli nawet duży wybór wózków.
    To chyba tyle. Jeśli będę jeszcze w czymś pomocna to pisz 🙂


    Kasia i Maciek 25.04.2003



    #715127

    skate130

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Apolosiu, ja dlatego kupiłam fotelik PLAY bo to jest jedyny fotelk pasujacy na stelaż Mutsy. W sklepie sprzedawca wytłumaczył mi to w ten sposób, że Mutsy jako firma robiła kiedys jedynie wózki, fotelików nie. Natomiast firma PLAY robiła tylko foteliki. Dogadali się i współpracowali w ten sposób, że PLAY pod swoim logiem robił foteliki dla MUTSY. Ja kupiłam fotelik z ubiegłorocznej kolekcji kiedy jeszcze PLAY wystepował jako PLAY. Później zaczęli robić te foteliki pod marką MUTSY i te dzisiejsze nowe są już z logo MUTSY, ale czy jedna firma wchłonęła drugą czy poprostu tak się dogadali to już nie wiem. Fotelik jest super, ma trzy pozycje rozłożenia, jest świetną kołyską, jest bardzo wygodny i w stosunku do innych które oglądałam mięciutki.

    #715128

    ania132

    Re: podciagam

    podciągam….może ktoś jeszcze cos skrobnie..
    POZDRAWIAM



    #715129

    aguchna

    Re: podciagam

    Jakie są wymiary gondoli Mutsy?

    #715130

    chilli

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    peg perego jest najlżeszy na rynku – jeżeli to makieś znaczenie.
    Kolega z pracy ma gondole+spacerówke i zdecydował sie na peg perego własnie ze względu na wagę.

    Ja z tego samego względu kupiłam peg-perego atlantico – prowadziłam go jedną ręką (druga w gipsie) po zatłoczonym bulwarze nadmorskim – to świadczy o jego zwrotności.

    madzia i Wicia (14 miesiecy)

    #715131

    miska74

    Re: prosze o opinie :wózek Mutsy,Driver 4XL,Perpergo??

    Jeździmy Mutsy od prawie 20 miechów i jestem z niego w 90 proc. zadowolona. Zalety:skrętna oś, duże koła(naprawdę ciężko jest znaleźć teren po którym ten wózek nie pojedzie), bardzo łatwy w prowadzeniu(manewrowanie jedną ręką to pestka), dobrze się składa w samochodzie(przynajmniej nam). Spacerówka jest niziutka więc synio nie ma żadnych problemów żeby na nią wejść(a nie należy do najwyższych dzieci jakie znam ;)) Nosidełko ma 3 poziomy regulacji, budkę i osłonkę na nóżki no i można je montować na stelażu więc jak gdzieś jedziesz np po zakupy to nie musisz brać całego wozka.
    Minusy: mała gondolka(ale to mi specjalnie nie przeszkadzało), notorycznie psujący się hamulec i blokada od skrętnych kół umiejscowiona akurat tak, że jak coś wkładasz(dużego) do kosza na zakupy pod wózkiem, to możesz mieć 99 proc pewności, że koła się zablokują. A jeśli chodzi o nosidełko to jest diablo ciężkie i ma jedną zasadniczą wadę(przynajmniej przy naszym kolorze-wybraliśmy czerwony, nie wiem jak to jest w innych wariantach bo są chyba zrobione z innego materiału)-jak było gorąco w to nawet przy włączonej klimie Piotrulowi pociły się plecki i całe oparcie od nosidła było mokre. Acha, i jeden jeszcze mankamencik-akcesoria drogie potwornie i niezbyt solidnie wykonane(parasolka do spacerówki-dramat, niestety nie mogliśmy kupić innej bo żadna nie pasowała na te ramy). Ale ogólnie bardzo OK, na pewno posłuży nam jeszcze przy córci!
    Życzymy miłych zakupów

    Miśka, Piotruś 02.10.2003 i Córcia 30.09-1.10 2005

    Edited by miśka74 on 2005/05/30 22:56.

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 20)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close