Przepis na biszkopt

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #114615

    kalina82

    Jak w temacie:)
    mam prośbę o przepis na biszkopt na torotwnicę o średnicy 26 cm. Piekłam ostatnio w niej z przepisu na to pyszne ciasto z truskawkami (truskawkowe marzenie), ale tak wysoki urósł, że dużo się już nie zmieściło na nim:) Wiem, że trzeba jakoś zmniejszyć ilość składników, ale ja w tym zielona:Wstyd:
    z góry dziękuję za pomoc

    #5268212

    m-amp-p

    ja mam na 24 może coś pomoże

    5 jajek
    1 szkl. cukru
    1,5 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Białka ubic na sztywną pianę, następnie dodawac żółtka i dalej ubijac. Dodac cukier, ubic. Następnie mąkę, dalej mieszac i na koniec proszek do pieczenia. ja piekłam w 180st. około 30-35 minut

    da się przekroić na 3 części
    z tego biszkopta wyszedł taki tort



    #5268213

    morzenadziei

    ja zawsze pieke z tego przepisu

    w miare potrzeby da sie przekroic na trzy czesci

    #5268214

    shibaa

    tyle ile jajek, tyle łyżek cukru, tyle łyżek mąki pszennej, tyle łyżek mąki ziemniaczanej, szczypta soli, duża szczypta proszku do pieczenia.

    Białka z jaj ubić z cukrem na sztywno (mikserem), dodać mieszając po jednym żółtku i mąki wymieszane z proszkiem wsypywać przez sitko – delikatnie wymieszać łyżką.

    180 stopni około 20 minut.

    Mi udaje się zawsze 🙂

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close