Przyciągamy ciepło (wiosna, ach – to ty? ) – POGADUCHY

Poprzednie części pogaduch:
























dla odświeżenia pamięci jako kontynuacja
i oczywiście dla nałogowców wśród nałogów do wglądu również

2599 odpowiedzi na pytanie: Przyciągamy ciepło (wiosna, ach – to ty? ) – POGADUCHY

banita2014-03-19 10:06:56

nie wierzę
PIERWSZA!!!!!

scarabee2014-03-19 10:23:16

Druga :Wow!:

Może zagoszczę na dłużej 🙂

Czy też macie taka dziwna grafike na forum? Jakby powiększoną i lekko rozmazaną? :Fiu fiu:

banita2014-03-19 10:24:24

ja nie mam 🙂

kruszyna2014-03-19 10:26:54

o raaany
chyba pierwszy raz załapałam się na pierwszą stronę
jak to dobrze zrobić sobie w odpowiedniej chwili przerwę śniadaniową 😉

pozdr. i zmykam

scarabee2014-03-19 10:36:02

Mam dziwnie powiekszone forum :Hmmm…:

esmena2014-03-19 10:38:03

Na każdej przeglądarce?

Pozdrawiam znad kawki 🙂

weronika2014-03-19 10:46:44

DD ja się tylko zamelduję,żeby mieć subskrybcję i dalej z ukrycia będę was tylko czytac 🙂

asik2014-03-19 10:55:24

Zamieszczone przez kruszyna:o raaany
chyba pierwszy raz załapałam się na pierwszą stronę
jak to dobrze zrobić sobie w odpowiedniej chwili przerwę śniadaniową 😉

pozdr. i zmykam

Smacznego 🙂
Ja też właśnie śniadaniuję

DD
witam w nowym wątku

kevlar-girl2014-03-19 11:00:37

Zamieszczone przez weronika.:DD ja się tylko zamelduję,żeby mieć subskrybcję i dalej z ukrycia będę was tylko czytac 🙂

DD
to ja tak samo
:Wstyd:

scarabee2014-03-19 11:09:49

Zamieszczone przez esmena:Na każdej przeglądarce?

Pozdrawiam znad kawki 🙂

Tylko na mozilli …

esmena2014-03-19 11:14:32

Zamieszczone przez Scarabee:Tylko na mozilli …

menu View->Zoom->Reset ? :Fiu fiu: Choć Zoom nie powinien rozmazywać niczego :Hmmm…:

scarabee2014-03-19 11:18:05

Zamieszczone przez esmena:menu View->Zoom->Reset ? :Fiu fiu: Choć Zoom nie powinien rozmazywać niczego :Hmmm…:

Chyba jednak może :), młoda jak bajkę oglądała musiała powiększyć :Fiu fiu: Dziękuje 🙂

asik2014-03-19 11:28:47

Zamieszczone przez weronika.:DD ja się tylko zamelduję,żeby mieć subskrybcję i dalej z ukrycia będę was tylko czytac 🙂

Zamieszczone przez Kevlar girl:DD
to ja tak samo
:Wstyd:

:Nie nie: nie podczytywać, tylko pisać

madzia-14092014-03-19 11:32:13

🙂

jestem, czytam …

aneczka14112014-03-19 11:36:15

i ja sie witam.
niech bedzie wkoncu wiosna i skoncza sie chorobska

esmena2014-03-19 12:32:31

Zamieszczone przez Scarabee:Chyba jednak może :), młoda jak bajkę oglądała musiała powiększyć :Fiu fiu: Dziękuje 🙂

🙂

Póki co wątek u mnie w mieście niczego dobrego nie przyciąga – właśnie gradem sypie :Fiu fiu:

nunak2014-03-19 12:51:47

jestem….
w marcu jak w garncu ….. jak to mówią

polazłam z Filcem na pobranie krwi …… ten to bohater jest …… ani nie pisnął
tylko sie gapił jak Pani wbija mu igłę w łapkę…..

scarabee2014-03-19 12:52:49

U mnie też 🙁 Teraz na chwilę przestało 😀 A wiatr taki, że głowy urywa :Fiu fiu:

madzia-14092014-03-19 13:16:08

Nunak dzielny 🙂

Kuba ostatnio przez tydzień prawie płakał na myśl o usuwaniu pieprzyka (na plecach w pasie). W dniu zabiegu rzeczowo pogadał z panią doktor i już wiedział co go czeka. Nawet przyglądał się jak szykowali wszystkie “sprzęty”. Znieczulenie go nie ruszało, choć pani mówiła, że będzie boleć.
Teraz drze się w domu przy zmianie plastra. W poniedziałek zdjęcie szwów.

picaporte2014-03-19 13:45:33

To i ja się przywitam. Niezbyt optymistycznie. Zapalenie płuc u dzieciarni (osłuchowo, bez RTG), u nas póki co tylko górne drogi oddechowe.

nunak2014-03-19 14:17:16

Zamieszczone przez picaporte:To i ja się przywitam. Niezbyt optymistycznie. Zapalenie płuc u dzieciarni (osłuchowo, bez RTG), u nas póki co tylko górne drogi oddechowe.
cudnie
mój nieMąż od soboty chodzi z podgorączką…… i gardłem i katarem zawalonym
mnie od 2 godzin gardło boli i mam chrype…. zaczyna mi być zimno…
Filc rano pokasływał na sucho……
uroczo nam sie weekend zapowiada,….

KURUJMY SIĘ WOBEC TEGO WSZYSCY!!!!

asik2014-03-19 14:19:14

dziewczyny – zdrówka,
u nas, tfu, tfu – na razie ok

zuzel2014-03-19 16:10:26

DD
Nie chcę zapeszać, ale u nas po ponad 3 miesiącach chorowania od tygodnia spokój. Oby ten stan trwał jak najdłużej.

monikachorzow2014-03-19 16:17:29

DD

wiosennie…. ale tylko w temacie forumowego wątku….

u nas dzis 3 pory roku( tylko śniegu brakowało),,,, zmiennie co 15 minut….
od wiatrzycha i czarnego nieba po rzęsisty deszcz i rażące słońce…. ehhhh marzec…..

zaliczyliśmy wizytę młodego u alergologa,następna w czerwcu.odpuszczamy w tym roku odczulanie.za miesiąc odstawiamy zyrtec i obserwujemy 🙂

gobin2014-03-19 17:52:14

Zamieszczone przez picaporte:To i ja się przywitam. Niezbyt optymistycznie. Zapalenie płuc u dzieciarni (osłuchowo, bez RTG), u nas póki co tylko górne drogi oddechowe.
ło matko zdrówka
Zamieszczone przez Zuzel:DD
Nie chcę zapeszać, ale u nas po ponad 3 miesiącach chorowania od tygodnia spokój. Oby ten stan trwał jak najdłużej.

trzymam za ten stan

nunak2014-03-19 18:10:12

odebrałam wyniki Filca… tsh w normie ft4 w normie ft3 nieznacznie podwyższone
siuśki w normie
morfologia ok hgb ciut za nisko i mcv też – ale on zakatarzony więc to pewnie to….
znaczy dalej nic nie wiem…….
czekam wobec tego na endokrynologa…..

tysia2014-03-19 19:32:28

zdrowka wszystkim potrzebujacym zycze i wracam spowrotem do lekcji 😡

lilavati2014-03-19 20:57:02

Zamieszczone przez picaporte:To i ja się przywitam. Niezbyt optymistycznie. Zapalenie płuc u dzieciarni (osłuchowo, bez RTG), u nas póki co tylko górne drogi oddechowe.
zajebiście :(:Przytulam:
ja bym rtg zrobiła, i teraz i na koniec leczenia
A wogle jak dzieciarnia przy tym? osłabiona?
Zdrowia!

Zamieszczone przez Nunak:odebrałam wyniki Filca… tsh w normie ft4 w normie ft3 nieznacznie podwyższone
siuśki w normie
morfologia ok hgb ciut za nisko i mcv też – ale on zakatarzony więc to pewnie to….
znaczy dalej nic nie wiem…….
czekam wobec tego na endokrynologa…..

przypilnuj tego ft3 powyżej normy nie bez powodu
Skoro hgb i mcv poniżej, nawet odrobinę ja bym ferrytyne sprawdziła, tym bardziej, że już kiedyś bujał się z tym problemem, tu tez może być przyczyna. Przy infekcji leci fe ale hgb tak szybko nie spada, małe krwinki też tak od razu sie nie robią
cholesterol ma ok?
Zamieszczone przez tysia.:zdrowka wszystkim potrzebujacym zycze i wracam spowrotem do lekcji 😡
współczuję

Zamieszczone przez MONIKACHORZÓW:DD

wiosennie…. ale tylko w temacie forumowego wątku….

u nas dzis 3 pory roku( tylko śniegu brakowało),,,, zmiennie co 15 minut….
od wiatrzycha i czarnego nieba po rzęsisty deszcz i rażące słońce…. ehhhh marzec…..

zaliczyliśmy wizytę młodego u alergologa,następna w czerwcu.odpuszczamy w tym roku odczulanie.za miesiąc odstawiamy zyrtec i obserwujemy
oby Was wogle ominęło
u nas w chwili obecnej odczulanie x2, masakra ile nas to ciągnie i czasowo i finansowo

lilavati2014-03-19 20:58:54

Zamieszczone przez MONIKACHORZÓW:DD

wiosennie…. ale tylko w temacie forumowego wątku….

u nas dzis 3 pory roku( tylko śniegu brakowało),,,, zmiennie co 15 minut….
od wiatrzycha i czarnego nieba po rzęsisty deszcz i rażące słońce…. ehhhh marzec…..

zaliczyliśmy wizytę młodego u alergologa,następna w czerwcu.odpuszczamy w tym roku odczulanie.za miesiąc odstawiamy zyrtec i obserwujemy 🙂
oby Was wogle ominęło
u nas w chwili obecnej odczulanie x2, masakra ile nas to ciągnie i czasowo i finansowo:Boje się:

asik2014-03-20 08:07:43

DD
ale dziś pięknie
siedzę przy otwartym na szeroko oknie i się delektuję wiosną 🙂

pasiasta2014-03-20 08:08:52

Melduję się na nowym wątku:Hyhy: aaaaaa pamięta mnie kto w ogóle:o

Zdrowia chorutkom życzę, kciukam za potrzebujących i w ogóle wiosna:Fiu fiu:

scarabee2014-03-20 08:38:21

Witam 🙂

U mnie dzisiaj też pięknie, ale wiatr straszny wieje… Słoneczko cudne.

Zdrówka chorującym :Kciuki:

nunak2014-03-20 09:18:49

Zamieszczone przez lilavati:

przypilnuj tego ft3 powyżej normy nie bez powodu
Skoro hgb i mcv poniżej, nawet odrobinę ja bym ferrytyne sprawdziła, tym bardziej, że już kiedyś bujał się z tym problemem, tu tez może być przyczyna. Przy infekcji leci fe ale hgb tak szybko nie spada, małe krwinki też tak od razu sie nie robią
cholesterol ma ok?


Lila już Ci daję dokładne wyniki
HGB 13,6 (norma 14 – 18)
MCV 74 (norma 76-91)

FT3 6,83 (norma 3,1 – 6,8)
TSH 2,43 (norma 0,28-4,3)
FT4 15,43 (norma 13,9- 22,1)
on miał zawsze takie wartości tych hgb i mcv, ale w sumie zawsze miał robione badania w infekcji
nigdy na zdrowego ….. więc w sumie nie wiem jak ma w stanie zdrowym….

dzień dobry
cicho pisze bo głos mam w zaniku

nunak2014-03-20 09:19:48

Zamieszczone przez Asik.:DD
ale dziś pięknie
siedzę przy otwartym na szeroko oknie i się delektuję wiosną 🙂

Ty uważaj ….. takie wiosenne ciepło najbardziej zdradzieckie…..:Nie nie:

asik2014-03-20 09:40:17

Zamieszczone przez Nunak:Ty uważaj ….. takie wiosenne ciepło najbardziej zdradzieckie…..:Nie nie:

Nasz pokój jest baaardzo ciepły, całą zimę okno musiało być otwarte (nie na całą szerokość ofkors),
bo inaczej nie było czym oddychać.

lilavati2014-03-20 10:05:15

Zamieszczone przez Pasiasta:Melduję się na nowym wątku:Hyhy: aaaaaa pamięta mnie kto w ogóle:o
:Hmmm…: czy to prowokacja?
czy Pani Pasiasta zbyt dużo od nas nie wymaga? zamazane małe literki to se powiększę ale lecytyna już na nas nie działa

Zamieszczone przez Nunak:Lila już Ci daję dokładne wyniki
HGB 13,6 (norma 14 – 18)
MCV 74 (norma 76-91)

FT3 6,83 (norma 3,1 – 6,8)
TSH 2,43 (norma 0,28-4,3)
FT4 15,43 (norma 13,9- 22,1)
on miał zawsze takie wartości tych hgb i mcv, ale w sumie zawsze miał robione badania w infekcji
nigdy na zdrowego ….. więc w sumie nie wiem jak ma w stanie zdrowym….

dzień dobry
cicho pisze bo głos mam w zaniku

mnie się nie podobają nie tyle wartości co stosunek położenie w widełkach FT4 18.66% , FT3 100.81% nieprawidłowa konwersja?? niedobór jodu???
bo tsh 53.48%
mam nadzieję, ze lab napisał normy odpowiednie do wieku
a hgb i mcv niedokrwistością zalatują, może on od lat buja się z niskimi zapasami fe?

nunak2014-03-20 10:05:30

Zamieszczone przez Asik.:Nasz pokój jest baaardzo ciepły, całą zimę okno musiało być otwarte (nie na całą szerokość ofkors),
bo inaczej nie było czym oddychać.

dobra dobra……;)

nunak2014-03-20 10:10:34

Zamieszczone przez lilavati:

mnie się nie podobają nie tyle wartości co stosunek położenie w widełkach FT4 18.66% , FT3 100.81% nieprawidłowa konwersja?? niedobór jodu???
bo tsh 53.48%
mam nadzieję, ze lab napisał normy odpowiednie do wieku
a hgb i mcv niedokrwistością zalatują, może on od lat buja się z niskimi zapasami fe?

co Ty mi tu procentami rzucasz? Jak ja nie wiem o co chodzi ? Jakie te procenty – stosunek w normie winny być ?
Jod powiadasz? Toć 1 km od plazy mieszkam…… hm……..
Szlag…

co do hgb i mcv to tak…… zawsze tak miał ….. swego czasu …100 lat temu dostawał nawet żelazo …. ale że to jeszcze bardziej go zapierało to wycofane zostało…..

bejka2014-03-20 10:20:23

nowy wątek zadziałał.
Wiosna u nas pełną gębą dziś :Cwaniak:
wietrzę w sypialni i u chłopaków. Cudownie.

A propos sypialni. Najstarszy poinformował kolegów w szkole o znalezieniu w sypialni rodziców gumek :Śmiech:
Ponieważ zrobił to wszem i wobec w klasie na głos, w związku z tym został pouczony przez panią ze świetlicy że to intymne sprawy rodziców i niekoniecznie należy je wszystkim obwieszczać. Pani ze świetlicy poinformowała mnie również o całym zdarzeniu.
Tak czy owak staliśmy się centrum małej świetlicowej afery :Hyhy:

wiosna.

nunak2014-03-20 10:23:51

Zamieszczone przez bejka:

A propos sypialni. Najstarszy poinformował kolegów w szkole o znalezieniu w sypialni rodziców gumek :Śmiech:
Ponieważ zrobił to wszem i wobec w klasie na głos, w związku z tym został pouczony przez panią ze świetlicy że to intymne sprawy rodziców i niekoniecznie należy je wszystkim obwieszczać. Pani ze świetlicy poinformowała mnie również o całym zdarzeniu.
Tak czy owak staliśmy się centrum małej świetlicowej afery :Hyhy:

wiosna.
cudownie …..:Śmiech:
mam nadzieję że nie będziecie napiętnowani przez szkołę…. np przez panią od religii

Znasz odpowiedź na pytanie: Przyciągamy ciepło (wiosna, ach – to ty? ) – POGADUCHY?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Jedno- i dwulatki
Paszport czy dowód osobisty dla dziecka?
W tym roku wybieram się z dwójką dzieci na wakacje do Bułgarii. Wiem, że nie jest tam potrzebny paszport, ale ciągle się zastanawiam czy wyrobić dziewczynkom dowód czy paszport. Oba
Czytaj dalej
Tematy, których nie znalazłam w forum
Kradzież zdjęć w sieci- poradzicie?
Kilka dni temu ktos skopiował moje zdjęcia (żaden profil społecznościowy) i wykorzystuje je na własny użytek. Mało tego, ukradziono również opisy do tychże zdjęć. Wysłałam maila z żądaniem natychmiastowego zaprzestania ich
Czytaj dalej