4 pstragi, wyczyszczone, bez glow
ok. 1/3 szklanki bulki tartej
polowka delikatnej cebuli albo ze dwie, trzy szalotki
2 zabki czosnku
1 lyzeczka skorki cytrynowej
1-2 lyzki soku cytrynowego
2 lyzki posiekanego swiezego kopru
ok. 1/3 szklanki oliwy
sol pieprz do smaku
nagrzac piekarnik do 200 stopni
cebule i czosnek wrzucic do blendera, najlepiej, zeby zrobila sie z tego pasta
wymieszac z bulka tarta, sokiem z cytryny, koprem, dodac polowe oliwy, doprawic sola i pieprzem do smaku
pstragi natrzec reszta oliwy sola i pieprzem, nadziec pasta cytrynowo-koperkowa
ulozyc na blaszce wylozonej folia aluminiowa i wstawic do pieca na 20-30 minut (zalezy od wielkosci ryby) albo do czasu, gdy skorka lekko sie zbrazowi a miesa bedzie sie rozdzielac pod widelcem
4 odpowiedzi na pytanie: pstrag z koprem i cytryna
w Polsce szykuje sie kolejna edycja programu “Ugotowani”.
To program dla Ciebie!
Przyjedziesz wygrać? 🙂
bez szans:( wlasnie podpisalam kontrakt na kolejny rok tutaj
ale jak wroce, pojde do wszytskich ugotowanych czy innych tam programow:D:D:D
ok. Trzymam za słowo! 🙂
Lubię ten program 🙂
Czekam niecierpliwie na drugą edycję, kiedy będzie?
Znasz odpowiedź na pytanie: pstrag z koprem i cytryna