Pyszne lody…lepsze niż w sklepie :)

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 28)
  • Autor
    Wpisy
  • #100587

    kasialublin

    Polecam…robiłam już wieele razy i zawsze smakują jak niebo w gębie. Naprawdę lepsze niż Algida. Można dodawać do nich owoce bądź inne dodatki ale i tak najlepsze dą waniliowe.

    2 opakowania śnieżki lub innej bitej śmietany w proszku
    1,5 szkl mleka zimnego
    1 szkl śmiatany 30% lub wyższej
    3 jajka
    1/2 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy

    Śnieżki miksujemy z mlekiem na sztywną pianę. W drugim naczyniu ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym a w trzecim naczyniu miksujemy kremówkę na sztywno. Do śnieżki dodajemy ubitą śmietanę…mieszamy delikatnie łyżką a potem powoli dolewamy ubite jajka. Wszystko mieszamy i siup do zamrażarki. Co jakiś czas warto lody przemieszać…..Mmmmm polecam
    Kasia i …

    Dominik 16.12.1996/Kubuś 24.07.2003

    #2666161

    szkocik

    Chyba się skusimy……Dzięki za przepis. Mam nadzieję,że będą pyszne.



    #2666162

    fresz

    Brzmi pysznie, chyba spróbujemy :):):)

    #2666163

    kasialublin

    Dajcie znać czy smakowały 🙂
    Kasia i …


    Dominik 16.12.1996/Kubuś 24.07.2003

    #2666164

    pasiasta

    A w czym to mrozić??? w qbkach po jogurcie?

    #2666165

    kasialublin

    W czymkolwiek- ja mroziłam w duzej misce a potem tylko na kawałki i do pucharków…fakt trochę ciężko jest potem z tej miski wyskrobać …i chyba następnym razem do takich mniejszych pojemniczków naleję….
    Kasia i …

    Dominik 16.12.1996/Kubuś 24.07.2003



    #2666166

    meme

    wczoraj zrobiłam lody według Twojego przepisu i musze powiedzieć, że są
    pyszne:Hura!::Wow!::Kciuki:

    ja zamroziłam w dużym zamykanym pojemniku

    #2666167

    kasialublin

    Zamieszczone przez Meme
    wczoraj zrobiłam lody według Twojego przepisu i musze powiedzieć, że są
    pyszne:Hura!::Wow!::Kciuki:

    ja zamroziłam w dużym zamykanym pojemniku

    To cieszę się że Ci smakowały…
    Kasia i …

    Dominik 16.12.1996/Kubuś 24.07.2003

    #2666168

    pasiasta

    Zrobiłam wczoraj – próbowałam jeszcze takie nie do końca ściągnięte:Wstyd: super mniamaśne, nawet mężowi smakowały [ale poinstruował, że ‚pamiętaj, zawsze dawaj mniej mleka niż w przepisie’:Śmiech:].

    #2666169

    tori75

    przepis wygląda smakowicie…. tylko mam pytanie, czy nie boicie się surowych jajek? W końcu ryzyko Salmonelli jset wysokie??????



    #2666170

    adonay

    jestem milosniczka lodow i wyprobuje Twoj przepis jak dzieci wroca z wakacji,bo jak ja siade,to zjem wszystko a potem nadkwasota:(wiec poczekam na dzieci to mniej zjem:)dzieki za przepis:Hura!:

    #2666171

    pasiasta

    Zamieszczone przez Tori75
    przepis wygląda smakowicie…. tylko mam pytanie, czy nie boicie się surowych jajek? W końcu ryzyko Salmonelli jset wysokie??????

    Trzeba tak robić, by je zminimalizować 😉



    #2666172

    tori75

    Zamieszczone przez Kasiasta
    Trzeba tak robić, by je zminimalizować 😉

    czyli ????? 🙂

    #2666173

    kasialublin

    Zamieszczone przez Tori75
    czyli ????? 🙂

    wyparzyć wyszorować itp
    Kasia

    #2666174

    lea

    Zamieszczone przez Tori75
    przepis wygląda smakowicie…. tylko mam pytanie, czy nie boicie się surowych jajek? W końcu ryzyko Salmonelli jset wysokie??????

    Ja niestety się boję :Boje się:
    aczkolwiek szczerze, to mysle ze to raczej moje prywatne lęki i psychozy 😉
    bo w sumie jak popatrzę, ile znajomych robi takie lody, kremy na surowych jajkach itp. – i im nic nie jest…

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 28)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close