PYSZNE RACUSZKI drożdżowe

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #65531

    mamanikosia

    1SZKL.WODY
    1SZKL.MLEKA
    5DKG DROŻDŻY
    2 ŁYŻKI CUKRU
    TROCHĘ CUKRU WANILIOWEGO
    I MĄKI TAK ŻEBY BYŁO GĘSTAWE CIASTO
    drożdże 1 łyżkę cukru troszkę mleka/nie może być gorące bo drożdże nie wyrosną musi być letnie/ odstawić w kubeczku do wyrośnięcia w ciepłe miejsce
    resztę składników zmiksować i jak wyrosną drożdze to wszystko razem połączyć.można dodać pokrojone jabłka do tego ciasta lub smażyć same i podawać/nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz/ np. cukrem pudrem posypane lub z dżemem.
    SMACZNEGO:-)

    Ela&Nikodem 10-01-04

    #834700

    pacia

    Re: PYSZNE RACUSZKI drożdżowe

    Nie znam się na drożdżowych wypiekach – jak wyglądają wyrośnięte drożdże, o ile muszą zwiększyć swoją objętość??? Bo przepis brzmi bardzo kusząco :))))

    Pacia z Tosią – 7.06.04r.



    #834701

    mamanikosia

    Re: PYSZNE RACUSZKI drożdżowe

    nie wiem jak ci to napisać ale jak tylko zaczyna się objętość tych drożdży wymieszanych z mlekiem i cukrem powiększać to już możesz wlać to do całej reszty.

    Ela&Nikodem 10-01-04

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close