Pyszne żeberka upiekłam – a jakie proste!

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #45861

    kulki

    Kupiłam przyprawę Kotnayi do żeberek w miodzie (nie, to nie jest reklama ;), 1 kg żeberek podzieliłam na części, rozrobiłam przyprawę zgodnie z przepisem na opakowaniu, zalałam żeberka i odstawiłam na pół dnia.
    Potem wpakowałam to do żaroodpornego naczynia, dolałam wody, przykryłam i piekłam ok 2 godz. w temp 180st.
    Jak się zrumienią, będą takie mocno ciemne, to wyjąć i jeść – pyyyycha!

    Kinga i Łucyjka (03.02.2004)

    #595113

    ciku

    Re: Pyszne żeberka upiekłam – a jakie proste!

    Kulki brzmi ciekawie…a czy my – mamy karmiace – mozemy to jesc? Ty jadlas? Ja robie zeberka podobnie i rownie prosto tylko zamiast tej przyprawy uzywam sosow do barbecue w plynie (tylko nie wiem jakie sa w Polsce) i wychodza palce lizac.

    Kacperek – 12.02.2004



    #595114

    kulki

    Re: Pyszne żeberka upiekłam – a jakie proste!

    A zjadłam! A co mi tam! :))) Jem już całkiem sporo różnych „zakazanych” rzeczy i widzę, że mała znosi to spokojnie. Tylko jeszcze przetwory mleczne i cytrusy z truskawkami odstawiam (ale lody zjadłam ostatnio….)

    Kinga i Łucyjka (03.02.2004)

    #595115

    gucci

    Re: Pyszne żeberka upiekłam – a jakie proste!

    Cześć Kinga, żeberka wyszły znakomicie 🙂 Przepis jest przedni, mężowi tak się trzęsły uszy, że potem leżał plackiem z przejedzenia. Raz, dwa, trzy wymiótł wszystko z talerza. Pozdrawiam,

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close