pytanie gastronomiczne

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 29)
  • Autor
    Wpisy
  • #83920

    beamama

    Z czego gotujecie wywar do zup?
    Ja najczęściej kupowałam skrzydełka drobiowe, ale
    dowiedziałam się, że w końcówkach skrzydełek jest najwięcej szkodliwych substancji pochodzących od tuczenia kur (np.antubiotyki).
    Wszyscy bardzo lubimu zupy, są podstawą obiadów Antka i nie wiem na czym gotować, może jakieś kości? np. cielęce?
    Jak jest u Was?

    #1228893

    Anonim

    Re: pytanie gastronomiczne

    Ja ostatnio ugotowałam z szyjek indyczych i zupa była wyjątkowo pyszna, czasem gotuję też ze skrzydełek indyczych, albo z kości wołowych.

    Asia, Julia 4 latka i Lenka 22.12.2006



    #1228894

    kateczka

    Re: pytanie gastronomiczne

    ze skrzydelek,z szyjek,z kosci wolowych,czasem wrzuce fileta.Nie bierz tak tego do siebie o tych skrzydelkach,teraz wszystko co jemy jest podobno niezdrowe i powoduje raka.ja tez nie wyobrazam sobie zycia bez zupek:)pozdrawiam

    Katka&Krzys(26.01.06)

    #1228895

    kateczka

    Re: pytanie gastronomiczne

    aa i czasem tez robie zupe na zeberkach.moj maz uwielbia:)

    Katka&Krzys(26.01.06)

    #1228896

    morena

    Re: pytanie gastronomiczne

    na udkach z kurczaka

    + marcowy synek

    #1228897

    dorotka1

    Re: pytanie gastronomiczne

    my najbardziej lubimy na zeberkach wieprzowych
    ale do dluzej niz roku szymon nie jadl wywarow z miesa



    #1228898

    iwonek

    Re: pytanie gastronomiczne

    ja też:)

    a czasami na kostce knorra jak mięsiwa brak;)

    Ninka 22 m-ce

    #1228899

    Anonim

    Re: pytanie gastronomiczne

    wyłacznie na drobiu; skrzydło indyka, skrzydełka kurczaka, szyja indycza, udka kurczaka;

    Ewa i Krzyś

    #1228900

    kotus

    Re: pytanie gastronomiczne

    Bardzo lubię na szyjkach z indyka i wszyscy lubimy to mięsko objadać,Gotuję też na udżcu z indyka i na żeberkach

    #1228901

    aniaos

    Re: pytanie gastronomiczne

    warzywny.nigdy nie gotowalam i nie gotuje zup na miesie.

    ania i makary 🙂



    #1228902

    asiulek

    Re: pytanie gastronomiczne

    ja prawie w w ogole wykluczyłam kurczaki z naszej diety- uważam że mięso indyka jest duzo zdrowsze i na szczescie niedoceniane w naszym kraju- dlatego wolę wywar na skrzydle z indyka czy tez golonce, udzcu itd
    ostatnio tez wrócilam do wołowiny- często rosół mieszm- skrzydło z indyka plus wołowina
    Tylko zaznaczam żę te wywary należy gotować dlugo – min 2 godz na małym ogniu.
    A kości cielęce super- dla mnie zwłaszcza na krupnik

    Jeremi04.03.2003 i Pola22.10.2004

    #1228903

    mirabelka79

    Re: pytanie gastronomiczne

    ja w 80% robie tylko wywar warzywny – jakos ogolnie mieso nam nie podchodzi…

    drob to i tak pestka w porownaniu z zatruciem ryb – juz dawno sie tym przestalam przejmowac bo inaczej nic bym nie jadla….



    #1228904

    gosia

    Re: pytanie gastronomiczne

    Kurcze to mnie zaskoczyłaś ztymi skrzydłami, ale tak na dobrą sprawę wszystko co jemy to chemia.

    Gosia, mama Artka (17 maja 2002r.), która czeka na cud (kwiecień 2007 r.)

    #1228905

    elik

    Re: pytanie gastronomiczne

    ja tez na warzywnych jak gotuje dla wszystkich, dla Antka czasem wrzucam jakiegos ptaka
    Z wynalazkow – bardzo fajny rosolek warzywny wychodzi jak sie dorzuci do tradycyjnych warzyw zolta fasolke szparagowa. Ale musi byc zolta. Jest taki pyszny ze mozna go jesc samego z makaronem albo ryzem

    Antek 2l i 10 m & Zosia 27 III 2007

    #1228906

    julia

    Re: pytanie gastronomiczne

    na podudziach indyczych

    a cieleciny już nigdy nie tknę
    jak byłam 2 tygodnie po porodzie i karmiłam niunię wyłącznie piersią moja mama przywiozła mi kawałek cielęciny
    nie umiałam tego zrobć więc wyciągnęłam książke kucharską i tam stało napisane:
    „mięso cielęce jest wyjątkowo smaczne i delikatne jako że pochodzi od małych cielaczków karmionych wyłącznie mlekiem mamy”…..

    jako że miałam końcówkę baby-blusa to można sobie wyobrazić jak ryczałam nad zabijanymi dziećmi krówek
    mamy je karmią a ludzie zabierają i zabijają iemowlaki krowie na delikatne mięko
    🙁

    Ignaś 02′ Lenka 06′
    http://www.dietacambridge.biz

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 29)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close