Różne obiegowe opinie

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)
  • Autor
    Wpisy
  • #31832

    inga100

    Ostatnio strasznie śmieszą mnie uwagi ludzi odnośnie mojej ciąży. Kilka już osób stwierdziło, że ładnie wyglądam jak na ciążę. Ciekawe, czy tktóraś z tych osób sądzi, że w ciąży oprócz okrągłości np. rośnie trzecie ucho lub np. oko? Czy mam nagle zacząć wyglądać jak czarownica lub upiór?
    ;-))))))
    A teraz jeszcze śmieszniejsze. Jako osoba chuda przed ciążą i dbająca o linię teraz przyglądam się z uwagą przed lustrem, gdzie i jak mnie wybrzuszyło i ile waga poszła do przodu, a mój mąż tylko patrzy, kiwa głową i się śmieje. Ale ostatnio wymyslił, że rosnący brzuch to normalka, ale mi i d… urosła. Na co ja prawie śmiertelnie się obraziłam za takie okrutne słowa ;—))))), na co on, że to dobrze, bo przed ciążą to ja wogóle tyłka nie miałam. (ciekawe na czym siedziałam!)
    Hi hi hi

    A co wam ciekawego mówią ludzie i mężowie?
    Podzielcie się tekstami, to się razem pośmiejemy!

    Pozdrówka.

    Inga (8 marca 2004)

    #420164

    ada77

    Re: Różne obiegowe opinie

    Ja bez przerwy słyszałam, że jestem w ciąży taka sliczna, że chyba…będzie chłopiec. I jest!!! NO i zgaga miała wskazywac na bujne owlosienie tegoż chłopca, co …również sie sprawdziło. Ale, wiecie co? i tak nie wierze w przesądy, wiele się nie sprawdziło. Właściwie zdecydowana większość „ludowych mądrosci”

    ada77 i miki – 20 maj 2003



    #420165

    agusiak

    Re: Różne obiegowe opinie

    Mi też wszyscy dokoła mówią, że bardzo ładnie wyglądam, tyle, że to się zupełnie nie pokrywa z moimi odczuciami…
    Czuję się nieatrakcyjna i gruba. Tyję na potęgę choć zawsze byłam bardzo szczupła. A mój mąż twierdzi, że nareszcie zrobiłam się mięciutka i tak mam zostać. Ostatnio nawet zarzucił tekstem, że przez 7 lat próbował mnie utuczyć i bez skutku (prawda…), aż w końcu zrobił dziecko i pomogło.

    🙂
    Dobrze, że to mówi, choć ja i tak marzę o tym, żeby jak najszybciej po porodzie schudnąć.

    Agusia i Zuza styczniowa

    #420166

    magia

    Re: Różne obiegowe opinie

    Będąc w 4 mies. ciąży poszłam do fryzjera. Oczywiście rozmawiałyśmy miło i uprzejmie. Pochwaliłam się, że jestem w ciąży.Zaczęły się dywagacje: chłopak czy dziewczynka? Na to jedna z uczennic: raczej dziewczynka, bo dziewczynki zabierają urodę….
    Pozostali twierdzili, że wyglądam korzystniej niż przed ciążą i na pewno będzie chłopczyk.Tak też się stało…

    Magia z Grzesiem – 13.04.03

    #420167

    melanie

    Re: Różne obiegowe opinie

    hihihi …..
    Ja tez znam tego typu powiedzonka i powiem ze czasami wywoluje to we mnie podobne reakcje co u Ciebie 🙂 Dla przykladu ciocia mojego meza przy kazdym spotkaniu nie omieszka powiedziec mi (po raz setny jak nie lepiej) ze – cytuje „tak to wygladasz slicznie gdyby nie te worki i since pod oczami”… Nie musze mowic jak wszystko zaczyna sie we mnie wtedy gotowac gdy po raz enty tlumacze jej ze since jak to nazwala mialam od zawsze tyle ze czesciej je przypudrowywalam … Moj maz jest raczej delikatny w stosunku do mnie – jesli cos wspomni o mojej rosnacej tuszy to robi to pieszczotliwie zupelnie jakby sie tym cieszyl a nie martwil za co ogromnie mu jestem wdzieczna. Ogolnie twierdzi (choc wiem ze to nieprawda) ze poza brzuszkiem nic sie nie zmienilam ….
    Buziaczki zycze nam wszystkim jak najmniej „zyczliwych” uwag na temat naszego ciazowego wygladu….

    Melanie, Alex i pszczoleczka (18/03)

    #420168

    malinka

    Re: Różne obiegowe opinie

    Mnie KTOS powiedzial, ze pewnie sie sciagam (bandazem???), bo wogole nie mam brzucha jak na wiek ciazy…. bez komentarza ! bo ja, ktora szalala za ciaza, planowala i sprawdzala wszystko 3 razy …ja sie mam SCIAGAC ! szlag mnie trafil ! JAJA !

    malinka i upragniony maly chlopczyk
    29.02.04



    #420169

    asia80

    Re: Różne obiegowe opinie

    Oj ja tez non stop slysze ze za ladnie wygladam na ciaze – jakbym miala nagle przestac o siebie dbac! No i non stop jakies glupie zabobony, ktore wpuszczam, a zaraz potem wypuszczam 😉 No i nie mam zachcianek, a to jest powazny problem wg niektorych ;)))

    Asia i maluszek 😉 (29 tygodniowy)

    #420170

    nin

    Re: Różne obiegowe opinie

    Witam
    Mój mąż stwierdził to samo….kochanie wreszcie d….ci urosła! To moja druga ciąża, po pierwszej ważyłam mniej niż przed ciążą i wszyscy mówili, że jestem okropnie chuda i oczywiście mój mąż był zawiedziony rozmiarami d….hi hi. Mawiał, że natura zapomniała dać mi „siedzenia”!!!!
    Teraz jest trochę inaczej ale nie czuję się ociężała czy gruba. Co do komentarzy koleżanki mówią mi, że ładnie wyglądam bo mam piłeczkę a nie „brzuchol”
    Pozdrawaim
    Olga, Nina i dzić 06.01.04.

    #420171

    sprezynka

    Re: Różne obiegowe opinie

    Mnie też mówią, że ładnie wyglądam w ciąży, że ładniej, bo byłam za chuda…Głównie chyba chodzi o twarz, która się bardziej „wypełniła” no i oczywiście wszyscy mówili, że będzie chłopiec! Usg wykazało, że na 100 dziewczynka, to się zaczęło: ale ty nie wyglądasz na dziewczynkę! Itd…Fakt, cerę, włosy i paznokcie to bym sobie chętnie zostawiła ale tyłek i mega wielki bolący biust chętnie odpuszczę :)))) Pewnie będzie na odwrót 🙁

    Sprezynka i dzidzia (7/12)…a może wcześniej?

    #420172

    kazna

    Re: Różne obiegowe opinie

    Przed ciążą jak siadałam mężowi na kolanach to zawsze narzekał, że kości z mojego siedzenia wbijam mu w uda. No i jak ostatnio usiadłam mu na kolanach, to zawiedziony stwierdził: „no wiesz, w ciąży jesteś a tyłek masz tak samo kościsty jak poprzednio” 🙂

    Kasia i chyba Gabrysia (23-03-2004)



    #420173

    anulcia

    Re: Różne obiegowe opinie

    A u mnie pojawiły się przyszcze, jak u dojrzewającej piętnastolatki, więc co niektórzy przepowiadali dziewczynkę. A tu figa z makiem, będziemy mieli synka. Dupka też mi urosła (czytaj: zmiękła) i mąż się cieszy, że jest za co złapać, ale wydaje mi się że nie będzie załamany jeśli po porodzie powróci do stanu poprzedniego. Brzuszek mam niewielki i gdy go mocniej nie wypnę to ciężko się połapać, że mam dzidzię – wyglądam jak trochę przytyta. Za to cycki mam duuże i bardzo ciężkie, bardzo się boję żeby od tego ciężaru i karmienia nie zrobiły się wiszące, więc je smaruję i smaruję.

    pozd, ania i kubuś (wg OM 22.02.2004)

    #420174

    tereniak

    Re: Różne obiegowe opinie

    witaj ja też byłam szczupła i dla mnie to szok teraz jestem w osmym miesiącu i przytyłam 13kilo o ludzie wygladam faktycznie na wiejską dziewczynę na czym sie dziec czym oddychac na twarzy ksiezyc w pełni ci niektórzy też mowia ze mi ciąza słuzy ale ja czuje sie nieztrakcyjnie mam nadzieje ze uda mi sie schudnąć a reakcja męża szczerze też tak DZIWNIE chi na mnie spogląda raczej niedziała to na niego podniecajaco ale co tam takie sa uroki ciązy . Ten poczatkowy okres przechodziłam niezadobrxe teraz ciesze sie dzidzią o barrrdzzzzzzzzo . i to jest najpiękniejsze jak mocno sie wierci i kopie. Ale tak jak to mowia ze ciąza to najpiękniejszy okres w Zyciu ja wieM? raczej nie dlamnie. Problem w co sie ubrać dziwne nastroje no niewiem napewno nie dla wszystkich kobitek ale ja to raczej taka rozkapryszona i chyba troche zmanierowana panienka. Męczy mnie zgaga okropne ale co tam Trzym się cieplutko dobrego humorku pozdrowionka paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



    #420175

    tereniak

    Re: Różne obiegowe opinie

    Witaj Twoj stynuś jest porostu przesliczny niemogłam się powstrzymac i musiałm napisać
    J aniedowiadywałam się jaka bedzie płęć mąż bardzo chce mieć chłopczyka wszyscy na około bebnia chłopczyk bo to niema w rodzinie o ludzie czasami to ja sama głupieje i mysle ze to bedzie chłopczyk i wtedy mowie a moze i chłopczyk chłopakowi to i lżej w życiu bo to prawda my kobiety to mamy… ale co tam życze CI wszystkiego najlepszego i dużo radości ze Swojego maleństwa pozdrawiam paaaaaaaaaaa

    #420176

    ada77

    Re: Różne obiegowe opinie

    Tereniu, ja na przykład myślę, że to jest tak: tak wiele się mysli o płci, bo wiadomo: ciekawość, emocje, niecierpliwość, ale najwazniejsze, że potem, kiedy sie nawet dowiesz, i tak cieszysz się do szaleństwa, obojętne czy to dziewczynka czy chłopiec. U mnie w rodzinie ostatnio rodziły się natomiast same dziewczynki i bylam prawie pewnia, że i u mnie będzie córeczka, a tymczasem to Miki!!! I to jest wielka, olbrzymia radosć, choc taka sama jaka byłaby i z dziewczynki 😉 Wiesz, to różnie bywa, bo to czy w zyciu jest lekko czy ciężko nie zalezy czasem tylko od płci. Zalezy też chyba od tego co wyniesie się z domu, czy miało sie miłość, troskę, czy rodzice tłumaczyli, rozmawiali, nauczycyli jak zyć z innymi, wpoili pewne ideały,.nauczyli szanować siebie i innych. Czasem kobiety widząc w domu alkoholizm albo mając niezaradnych rodziców nie wiedzą, że może być w życiu inaczej, że powinny szukać mężczyzny dobrego, uczciwego, pracowitego, a wtedy będzie im dobrze. Chca szybko uciec z domu i źle wybierają. Albo obracają się całe zycie w takim towarzystwioe i w nim szukają partnera. Czasem chłopak tez nie umie sobie w życiu poradzić i ma nieciekawie. Dlatego wielka nasza rola, polegająca na takim wychowaniu dziecka, by było mu kiedyś w zyciu dobrze, by umiało własciwie wybierac, dobrze postepować. Nie zawsze się uda, ale starac się warto ;-))) tego życze Tobie i sobie baaaardzo gorąco, a Miki dziękuje Cioci za piękny komplement!!! pozdrowionka dla Cibie i kochanego brzusia, powodzenia Tereniu 🙂

    ada77 i miki – 20 maj 2003

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close