ryba po grecku

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #58613

    pipi1234

    Widze że prawie same świateczne przepisy, więc i ja cos dorzucam.
    A więc
    RYBA po GRECKU
    Składniki:
    – marchew, pietruszka np. po 0.5 kg w równych – proporcjach
    – Troche mniej selera
    – Troche więcej cebuli
    – liśc laurowy, ziele angielskie,
    – ryba (morszczuk lub matjas w kostce)
    – koncentrat pomidorowy
    – przyprawy: sól, pieprz, cukier
    Przyrządzenie:
    Marchew, pietruszka i seler ścieramy na jarzynówce.
    Cebule kroimy w półtalarki. Warzywa (starte) dusimy z niewielką il. oleju + liść i ziele, troszkę podlać wodą). Cebulę dusimy osobno (nie za miękka). Następnie łączymy wszystko razem, doprawiamy do smaku i dodajemy małą puszkę koncentratu.
    Smazymy rybę.
    Układamy na półmisku (wyższym) warstwy – farsz warzywny, ryba, farsz. Odstawiamy do lodówki. Ponoć tez dobre na ciepło, ale ja wolę na zimno. Pycha!!! To z przepisu mojej teściowej

    Monika, Julka 6.5 roku i Antoś 1 rok

    #749525

    betkat

    Re: ryba po grecku

    Matjas tez smazony?

    Betka z Luca 22.12.03



    #749526

    pipi1234

    oczywiście MINTAJ

    Jeju cos mi się przejęzyczyło…
    Czytałam przepisy na śledzie i chyba dlatego

    Monika, Julka 6.5 roku i Antoś 1 rok

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close