ryz

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #27840

    anwa30

    dziewczyny co zrobić, żeby ryż po ugotowaniu miał jakiś konkretny smak, a nie papieru (tak mówi mój mąż), co zrobić żeby zmienił kolor np. na żółty. dzięki za odpowiedzi.
    pozdrawiamy.


    ania z agulką 04.03.03.

    #369221

    annah

    Re: ryz

    Ryz bedzie zolty jak dodasz kurkume lub szafran.

    Anna i Maksiu 12.01.03



    #369222

    Anonim

    Re: ryz

    albo curry :)))

    [i]Ewa i Krzyś (9 i 1/2 mies.)

    #369223

    Anonim

    Re: ryz

    ja gotuje ryż w odzie z wegetą, a jak już jest miękki dodaję łyżkę koncentratu pomiderowego i jeszcze sekundkę gotuję… ma wtedy ciekawszy smak

    [i]Ewa i Krzyś (9 i 1/2 mies.)

    #369224

    kati00

    Re: ryz

    Ja dodaje do ryzu podsmazona cebulke z marchewka i przyprawiam sosem sojowym.

    Kati z Maluszkiem
    termin: 26.02.2004

    #369225

    anwa30

    Re: ryz

    marchewka ma być ugotowana wcześniej czy surowa?


    ania z agulką 04.03.03.



    #369226

    madzia-s

    Re: ryz

    Ostatnio do różnego rodzaju mięska przygotowuję sobie ryż smażony z warzywami. Gotuję ryż, studzę. Na patelni smażę mieszankę warzywną mrożoną (warzywa na patelnię), potem zdejmuję i na patelnię wsypuję ryz, doprawiam go solą, pieprzem, mielonym czosnkiem, papryką, chili, po kilku minutach smażenia dodaję znów te usmażone wcześniej warzywa, kilka chwil smażę razem, mieszając. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy lub keczup. Pychotka :)))

    madzia_s

    #369227

    agmag

    Re: ryz

    albo możesz poprostu ugotować ryż dodając zamiast soli kostkę (lub 2) rosołową, ale najbardziej żółty jest po dodaniu odrobiny kurkumy

    Agnieszka, Hubi (2,5 r.), Córcia (29.11.03)

    #369228

    kati00

    Re: ryz

    Ja scieram marchewke na drobnej tarce i podsmazam razem z cebula. Podsmazam do momentu az marchewka bedzie mieka. Jak lubisz mniej podsmazona cebulke to chwile wczesniej zaczniej smazyc marchewke.

    Kati z Maluszkiem
    termin: 26.02.2004

    #369229

    ciku

    Re: ryz

    Mozna tez suchy ryz wrzucic na patelnie z olejem i ziolami i cebulka , ciagle mieszajac podsmazyc na zloto, a potem dopiero go gotowac i jest bardzo smaczny:))

    Ciku i Kacperek
    12 luty 2004

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close