Sałatka Colesław

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #22517

    pati68

    8 filiżanek białej kapusty startej na grubej tarce jarzynowej
    1/4 filiżanki drobno startej marchewki
    2 małe cebule drobniutko posiekane
    1/3 filiżanki cukru pudru [może być nieco mniej]
    1/2 łyżeczki [do herbaty] soli
    1/8 łyzeczki [do herbaty] pieprzu
    1/4 filiżanki mleka [lub nieco mniej,jeśli majonez nie jest bardzo gęsty]
    1/2 filiżanki majonezu [dobrze,żeby był gęsty-np.”Dekoracyjny” WINIARY]
    1 1/2 łyżki [do zupy] białego octu winnego
    2 1/2 łyżki [do zupy] soku z cytryny

    Startą kapustę i marchewke wsypać do sporej miski,dodać posiekaną cebulę.Cukier wymieszać z solą, pieprzem, mlekiem, majonezem, octem, sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polać warzywa i bardzo dokładnie wymieszać.Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

    Można ją wzbogacić posiekanym koperkiem koperkiem słodką musztardą [odrobiną].

    Mimi

    #307665

    magdzik

    Re: Sałatka Colesław

    Zrobiłam, smakuje naprawde bardzo podobnie. Mój mąz się nią zachwycał.

    Pozdrawiamy,

    Magda, Rafał i Albercik (7.09.03)



    #307666

    ewa1008

    znalazłam dzisiaj ten przepis, brzmi apetycznie, ale chciałam zapytać czy te filiżanki to takie do kawy?

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close