Sernik niemiecki -pikpok

Polecam przepyszny:)))

SERNIK NIEMIECKI

500 g twarogu
500 ml śmietany
4 jajka
200 g cukru pudru
20 g mąki ziemniaczanej
1 łyżka cukru waniliowego
100 g rodzynek
1 cytryna
tarta bułka i tłuszcz do formy
Ser zemleć, przetrzeć przez sito i utrzeć ze śmietaną. Żółtka utrzeć z cukrem i dalej ucierając, dodawać po łyżce ser. Na końcu dodać opłukane rodzynki, sok i skórkę z cytryny, cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z serem i włożyć do tortownicy natłuszczonej i obsypanej tartą bułką.
Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Gdy wierzch sernika zrumieni się, nakryć go folią aluminiową lub pergaminem. Upieczony sernik ostudzić i odstawić na 4-6 godzin.

Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)http://www.strony.wp.pl/wp/wieland/

Książka kucharska
Mozzarella z pomidorami i bazylią-Ekstra -Jersay
No hej ! Własciwie nie wiem czemu zdradzam wam ten przepis -bo do tej pory była to moja tajemnica...chyba bardzo Was lubie... Składniki: ( 2 osoby) 1 op. mozzarelli w
Czytaj dalej
Książka kucharska
Salatka z Kurczakiem -pychota !
SALATKA Z KURCZAKA makaron w wersji jak najdrobniejszej (najlepsze sa malutkie muszelki) kurczak wedzony (ja dalam grilowane udka-tez dobre) ogorek swiezy-pokroilam go w kostke rzodkiewki groszek zielony Wszystkie proporcje w
Czytaj dalej