Sernik niemiecki -pikpok

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #19366

    annah

    Polecam przepyszny:)))

    SERNIK NIEMIECKI

    500 g twarogu
    500 ml śmietany
    4 jajka
    200 g cukru pudru
    20 g mąki ziemniaczanej
    1 łyżka cukru waniliowego
    100 g rodzynek
    1 cytryna
    tarta bułka i tłuszcz do formy
    Ser zemleć, przetrzeć przez sito i utrzeć ze śmietaną. Żółtka utrzeć z cukrem i dalej ucierając, dodawać po łyżce ser. Na końcu dodać opłukane rodzynki, sok i skórkę z cytryny, cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną i wymieszać.
    Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z serem i włożyć do tortownicy natłuszczonej i obsypanej tartą bułką.
    Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Gdy wierzch sernika zrumieni się, nakryć go folią aluminiową lub pergaminem. Upieczony sernik ostudzić i odstawić na 4-6 godzin.

    Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)http://www.strony.wp.pl/wp/wieland/

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close