Sernik z kokosową pianką

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 26)
  • Autor
    Wpisy
  • #105742

    agusia150

    Spód:
    1 szkl mąki
    1/2 kostki margaryny
    1 całe jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szkl cukru
    Zagnieśc ciasto i wyłożyc na blache (wcale nie wychodzi jakies twarde- ja nakładam łyżką)
    Sernik:
    1 kg sera (kupuje juz zmielony waniliowy)
    4 żółtka (białka na piane)
    1 całe jajko
    2 budynie waniliowe
    8 łyżek oleju
    1/2 litra mleka
    Wszystkie składniki wymieszać na koncu dodając mleko. Ser wylać na ciasto. Nie przejmowac sie konsystencją bo jest mocno płynna-tak ma być. Wstawić do piekarnika na ok 60 min w temp 180-200st. Trzeba ten sernik dogląąć bo z tymi 60 min to naprawde róznie, zazwyczaj musi być dłuzej.
    Piana:
    4 białka
    1/2 szkla cukru
    10dkg wiórek kokosowych
    Z białek i cukru ubić piane na koncu dodajac wiórki i delikatnie wymieszac. 10 min przed końcem pieczenia wyłożyc na sernik.

    Zrobienie tego sernika zajmuje ok 15 min. Wszystko mieszam mikserem.
    Smacznego!

    #3865794

    tygryska

    Dżizas, to brzmi bosko, dlaczego ja tego sernika nie spróbowałam?? :Płacz:



    #3865795

    Anonim

    Zamieszczone przez tygryska
    Dżizas, to brzmi bosko, dlaczego ja tego sernika nie spróbowałam?? :Płacz:

    pewnie dlatego, że ja zjadłam 3 kawałki:Wstyd:

    #3865796

    agusia150

    Zamieszczone przez Mikusiowa
    pewnie dlatego, że ja zjadłam 3 kawałki:Wstyd:

    EEee tam to były kawalątki a nie kawalki…..

    #3865797

    asik

    Zamieszczone przez tygryska
    Dżizas, to brzmi bosko, dlaczego ja tego sernika nie spróbowałam?? :Płacz:

    Żałuj
    niebo w gębie 🙂

    #3865798

    tygryska

    Zamieszczone przez Asik.
    Żałuj
    niebo w gębie 🙂

    Żałuję strasznie. Z tego żalu to chyba sama taki zrobię:Cwaniak:



    #3865799

    kiara

    O tak, pyszny:)

    Robię od lat, nawet wstawiałam tu przepis. Inne proporcje i np. do twarogu dodaje jeszcze ciut śmietany, ale to praktycznie ten sam serniczek:)

    #3865800

    kleeo

    a w jakiej temperaturze pieczemy?

    #3865801

    agusia150

    Zamieszczone przez kleeo
    a w jakiej temperaturze pieczemy?

    180-200

    #3865802

    bep

    Zamieszczone przez AGUSIA150
    180-200

    Buziak Wrocławska modelko :-* Tęskno mi za Tobą…
    Robiłam kiedyś ten serniczek w wersji z makiem zamiast kokosa – u nas kokos średnio wchodzi. Do pianki można dodać jedną kropelkę olejku migdałowego + oczywiście cukier i maku na oko. Trochę przypomina seromakowiec :Fiu fiu:



    #3865803

    Anonim

    Agusiu – dziękuję za przepis, na pewno wypróbuję bo był pyszny!

    #3865804

    agusia150

    Nie ma za co, cieszę się że smakował 😀



    #3865805

    iwi

    Wyciągam na wierzch mojego drugiego faworyta zlotowego 😀
    Może ktoś chciałby poczynić na Swięta?

    #3865806

    alexis1972

    Tak tak na swieta na pewno zrobię 🙂 już mi smakuje 🙂 mniam:)

    #3865807

    izade

    Zaraz się zabieram za pieczenie:)

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 26)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close