Śledzie

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #99092

    2308

    Składniki:

    1/2 kg śledzi matjasy
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    5 cebuli (średnich)
    1 garść rodzynek
    ocet, sól, pieprz

    Cebulę delikatnie zeszklić na oleju, delikatnie posolić. Następnie dodać rodzynki, wcześniej namoczone we wrzątku przez 10 minut. Dodać ocet (tu w zależności od upodobań smakowych) i na końcu koncentrat pomidorowy. Pieprz do smaku, ewentuanie cukier.

    PO ostudzeniu cebuli, przekładać pokrojone śledzie.

    #2474812

    gargamelek

    Zamieszczone przez karabella
    Składniki:

    1/2 kg śledzi matjasy
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    5 cebuli (średnich)
    1 garść rodzynek
    ocet, sól, pieprz

    Cebulę delikatnie zeszklić na oleju, delikatnie posolić. Następnie dodać rodzynki, wcześniej namoczone we wrzątku przez 10 minut. Dodać ocet (tu w zależności od upodobań smakowych) i na końcu koncentrat pomidorowy. Pieprz do smaku, ewentuanie cukier.

    PO ostudzeniu cebuli, przekładać pokrojone śledzie.

    znam to, zdaje się że to śledzie “Po cygańsku”. naprawde są smaczne.



    #2474813

    agaz

    Zamieszczone przez gargamelek
    znam to, zdaje się że to śledzie “Po cygańsku”. naprawde są smaczne.

    Też znam tylko że ja robiłam bez koncetratu pom.

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close