SUPER POMYSŁ NA MOTYLKOWY TORT DLA DZIECKA

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 17)
  • Autor
    Wpisy
  • #87932

    joannar

    Jestem zachwycona pomysłem:)
    A szczególnie w dowolności wykonania tego tortu:)
    W treści bardzo dużo zdjęć, które można powiększać.

    TORT MOTYLEK

    Asia & PAA Kids Co.:

    #1398911

    gabrycha

    Re: SUPER POMYSŁ NA MOTYLKOWY TORT DLA DZIECKA

    Polecam serdecznie:) Robiłam w tym roku na drugie urodzinki Antosia,fajnie wyszło.
    Pozdrawiam!

    Dorota i Antoś(24.03.2005)



    #1398912

    Anonim

    Re: SUPER POMYSŁ NA MOTYLKOWY TORT DLA DZIECKA

    ja tez w tym roku zrobiłam na 2 urodzinki Natalki a oto efekt 🙂

    #1398913

    pasiasta

    Re: SUPER POMYSŁ NA MOTYLKOWY TORT DLA DZIECKA

    Super te torty, niektóre to arcydzieła!

    #1398914

    joannar

    Re: SUPER POMYSŁ NA MOTYLKOWY TORT DLA DZIECKA

    Piękny!!!!!:)))))
    Może zapoczątkowałaś nowy wątek:)
    Może będziemy tu wstawiać swoje arcydzieła, specjalnie te robione dla dzieci 🙂

    Asia & PAA Kids Co.:

    #1398915

    ahimsa

    No dobra….a przepsi? Bo ja tam tylko forty widze:(



    #1398916

    kiara

    Pieczesz biszkopt, przekladasz masa, kroisz na pol i obracasz. ozdabiasz i masz motylka:)

    #1398917

    ahimsa

    Zamieszczone przez kiara
    Pieczesz biszkopt, przekladasz masa, kroisz na pol i obracasz. ozdabiasz i masz motylka:)

    Woooolniej!;) ja nigdy torta nie popełniłam;)

    #1398918

    kiara

    Zamieszczone przez ahimsa
    Woooolniej!;) ja nigdy torta nie popełniłam;)

    🙂
    Ok. pieczesz biszkopt – jest tu mnostwo przepisow na niego, chocby w watku truskawkowego marzenia baeamamy (jest tam tez i moj przepis, z ktorego zawsze wychodzi doskonaly ).
    po upieczeniu czekasz az ostygnie i przekrawasz go na pol lub na 3 czescie – w zaleznosci od tego jak Ci wyrosnie ( kurna, Ala, ale Ty przeciez umiesz robic biszkopt, nie? nawet apetyczne zdjecie ciacha kiedys wstawialas ). No dobra, jade dalej…
    przekrawasz go i nasaczasz – ja robie to woda wymieszana z cukrem pudrem i cytryna, a jesli do masy daje owoce z puszki to wtedy sokiem z tych owocow.Robisz mase – i tu tez masz gdzies kupe przepisow na masy. Osobiscie robie z kremowki ubitej z odrobina cukru pudru i smietanfixem, ew. rozpuszczona zelatyna ( na pol litra kremowki CHYBA 2 lyzeczki czubiaste zelatyny rozpuszczonej w polowie szklanki goracej wody – po polaczenie z zelatyna musi wystygnac zanim dodasz do kremowki). do kremowki mozesz dodac owoce (dodaje anasa i brzoskwienie, maliny pewnie tez sa super) przekladasz tym biszkopt i kroisz go na pol i odwracasz tak, zeby stykal sie brzuszkami. I teraz ozdabiasz wedle uznania w jakis skrzydelkowe wzorki. Mozesz tez zamoczyc w rozpuszczonej czekoladzie 2 paluszki i zrobic z nich rozki (czujki?) motylka
    Ufff….

    #1398919

    ahimsa

    Zamieszczone przez kiara
    🙂
    Ok. pieczesz biszkopt – jest tu mnostwo przepisow na niego, chocby w watku truskawkowego marzenia baeamamy (jest tam tez i moj przepis, z ktorego zawsze wychodzi doskonaly ).
    po upieczeniu czekasz az ostygnie i przekrawasz go na pol lub na 3 czescie – w zaleznosci od tego jak Ci wyrosnie ( kurna, Ala, ale Ty przeciez umiesz robic biszkopt, nie? nawet apetyczne zdjecie ciacha kiedys wstawialas ). No dobra, jade dalej…
    przekrawasz go i nasaczasz – ja robie to woda wymieszana z cukrem pudrem i cytryna, a jesli do masy daje owoce z puszki to wtedy sokiem z tych owocow.Robisz mase – i tu tez masz gdzies kupe przepisow na masy. Osobiscie robie z kremowki ubitej z odrobina cukru pudru i smietanfixem, ew. rozpuszczona zelatyna ( na pol litra kremowki CHYBA 2 lyzeczki czubiaste zelatyny rozpuszczonej w polowie szklanki goracej wody – po polaczenie z zelatyna musi wystygnac zanim dodasz do kremowki). do kremowki mozesz dodac owoce (dodaje anasa i brzoskwienie, maliny pewnie tez sa super) przekladasz tym biszkopt i kroisz go na pol i odwracasz tak, zeby stykal sie brzuszkami. I teraz ozdabiasz wedle uznania w jakis skrzydelkowe wzorki. Mozesz tez zamoczyc w rozpuszczonej czekoladzie 2 paluszki i zrobic z nich rozki (czujki?) motylka
    Ufff….

    Dzieki:)
    A biszkopy umiem pod warunkiem, że wcześniej ubiję białka na pianę:Śmiech:
    Bo ostatnio NIE ubiłam….:Wstyd:



    #1398920

    kiara

    Zamieszczone przez ahimsa
    Dzieki:)
    A biszkopy umiem pod warunkiem, że wcześniej ubiję białka na pianę:Śmiech:
    Bo ostatnio NIE ubiłam….:Wstyd:

    ja nie ubijam bialek ino cale jaja:) na parze, dodajac cukier:)

    #1398921

    asik

    Zamieszczone przez kiara
    ja nie ubijam bialek ino cale jaja:) na parze, dodajac cukier:)

    Ja też ubijam całe jajka, ale nie na parze tylko normalnie, bo mi się nie chce na parze :Fiu fiu:
    Odkąd robię Kiara z Twojego przepisu zawsze mi wychodzi super biszkopt :Wow!:



    #1398922

    kiara

    Zamieszczone przez Asik77
    Ja też ubijam całe jajka, ale nie na parze tylko normalnie, bo mi się nie chce na parze :Fiu fiu:
    Odkąd robię Kiara z Twojego przepisu zawsze mi wychodzi super biszkopt :Wow!:

    Cieszy mnie to bardzo:)

    #1398923

    dorotka1

    Zamieszczone przez ahimsa
    Dzieki:)
    A biszkopy umiem pod warunkiem, że wcześniej ubiję białka na pianę:Śmiech:
    Bo ostatnio NIE ubiłam….:Wstyd:

    taaaa ten biszkopt zapadl mi w pamiec 😀

    #1398924

    ahimsa

    Zamieszczone przez dorotka1
    taaaa ten biszkopt zapadl mi w pamiec 😀

    A jakie pretensje miałam o zły przepis…:Śmiech::Śmiech::Śmiech:

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 17)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close