Surimi

Postów wyświetlanych: 7 - od 16 do 22 (wszystkich: 22)
  • Autor
    Wpisy
  • #1836842

    lauidz

    Zamieszczone przez ahimsa
    Uważaj, kochana bo ja takie rzeczy to na serio!:))))))))))
    ps. aleee ceny mają! ulala;)

    bo to taki fancy lokal:)
    To kiedy bedziesz????;)

    #1836843

    ahimsa

    Zamieszczone przez lauidz
    bo to taki fancy lokal:)
    To kiedy bedziesz????;)

    Mąż mówi,że na wkacaje;) tylko się obawia lotu tak daleko z małymi…:p



    #1836844

    mewa

    Ja od niedawna robie surimi w ciescie:
    Przygotowuje ciasto jak na nalesniki – moze troche bardziej geste , surimi przyprawiam sola i pieprzem, mozna jakimis ziolami jak ktos lubi, potem wrzucam na rozgrzany olej i smaze. Wazne jest zeby wrzucic na rozgrzany olej i szybko przewrocic tak zeby ciasto nie splynelo na jedna strone (mam nadzieje, ze zrozumuiecie o co mi chodzi , bo jakos sie wyslowic nie potrafie dzisiaj 😉 ). Tak przygotowane surimi podaje z sosem pieczarkowym na zimno:
    drobno pokrojone pieczarki podsmazam na masle az do zrumienienia(zupelnie inny smak niz smazone na oleju), potem dodaje do tego smietane 18%, a raczej pieczarki do smietany – sosik na zimno, ale mozna tez odwrotnie – zalezy od preferencji :). Na koniec zajadamy sie surimi polanymi takim sosikiem lub maczanymi w sosie. Smacznego 🙂

    #1836845

    lauidz

    Zamieszczone przez ahimsa
    Mąż mówi,że na wkacaje;) tylko się obawia lotu tak daleko z małymi…:p

    Poweidz mu ze latem nie ma sezonu na kraby:) – lepiej zima – i huragany latem miewamy i goraco ze hohoh

    #1836846

    ahimsa

    Zamieszczone przez lauidz
    Poweidz mu ze latem nie ma sezonu na kraby:) – lepiej zima – i huragany latem miewamy i goraco ze hohoh

    Ooo, to coś dla mnie! wielbicielki programów o tornadach! :D:D:D

    #1836847

    kantalupa

    w sumie chyba tylko raz w zyciu jadlam, ale za to uwielbiam kraba i nawet jesli to jest tylko erzac, to moze salatkie z kraba?
    przepis opracowalam sama na wspomnienie fantastycznych krabow w maine, skad pochodzi moj slubny

    kupuje kraba w puszcze (w wiorkach), wiec trzeba drobno te paluszki posiekac i odcisnac wode
    dodac do nich drobniusienko posiekane wewnetrzne czesci selera naciowego (same serduszka selerowe najlepiej, zeby byly miekkie i delikatne)
    i sporo drobno posiekanej naci pietruszki
    przyprawic sola i jakas przyprawa do ryb, najlepiej mieszanka z sola, pieprzem, lisciem laurowym, gozdzikami, zielem angieslkim, moze szczypta imbiru, kardamonu, cynamonu i papryki
    polaczyc wszystko majonezem
    i podawac na cieplej bulce z salata

    (slinotok nad klawiatura na sama mysl…)



    #1836848

    ahimsa

    Zamieszczone przez kantalupa
    w sumie chyba tylko raz w zyciu jadlam, ale za to uwielbiam kraba i nawet jesli to jest tylko erzac, to moze salatkie z kraba?
    przepis opracowalam sama na wspomnienie fantastycznych krabow w maine, skad pochodzi moj slubny

    kupuje kraba w puszcze (w wiorkach), wiec trzeba drobno te paluszki posiekac i odcisnac wode
    dodac do nich drobniusienko posiekane wewnetrzne czesci selera naciowego (same serduszka selerowe najlepiej, zeby byly miekkie i delikatne)
    i sporo drobno posiekanej naci pietruszki
    przyprawic sola i jakas przyprawa do ryb, najlepiej mieszanka z sola, pieprzem, lisciem laurowym, gozdzikami, zielem angieslkim, moze szczypta imbiru, kardamonu, cynamonu i papryki
    polaczyc wszystko majonezem
    i podawac na cieplej bulce z salata

    (slinotok nad klawiatura na sama mysl…)

    O, trafia do kolekcji!:)

Postów wyświetlanych: 7 - od 16 do 22 (wszystkich: 22)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close